Κινητό: Έξυπνα κόλπα που θα σου λύσουν τα χέρια

PLUS

Κινητό: Έξυπνα κόλπα που θα σου λύσουν τα χέρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κινητό: Υπάρχουν πέντε τρόποι που θα κάνουν την καθημερινότητα σου πιο εύκολη.

27.02.2019 | 14:39

Το κινητό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αντικείμενο για όλους τους ανθρώπους. Με εύκολες κινήσεις μπορείς να βρεις τις κατάλληλες απαντήσεις στα ερωτήματα σου, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Εδώ θα βρεις συγκεντρωμένα πέντε κόλπα που ίσως δεν είχες ανακαλύψεις και υπόσχομαι ότι θα σου λύσουν τα χέρια!

Κινητό: 4+1 έξυπνα tips

Μονόχρωμη οθόνη

Θέλετε να σώσετε τη μπαταρία και τα μάτια σας; Τότε, χρησιμοποιήστε το κινητό σας σε λειτουργία μονόχρωμης εικόνας κατά την ανάγνωση. Μεταβείτε στο μενού του κινητού και βρείτε τη “λειτουργία οθόνης”, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη μονόχρωμη λειτουργία. Τώρα το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί ασπρόμαυρα.

Φως UV

Ένα υπεριώδες φως μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν θέλετε να ελέγξετε την αυθεντικότητα των χαρτονομισμάτων. Κάντε το μόνοι σας χρησιμοποιώντας κάποια ταινία, μαρκαδόρο και ένα κινητό, φυσικά.

Βάλτε ένα κομμάτι ταινίας στον φακό και ζωγραφίστε πάνω του με μπλε μαρκαδόρο. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα, χρωματίστε το μωβ, στη συνέχεια προσθέστε 2 επιπλέον στρώματα με τον ίδιο τρόπο. Έτοιμοι!

 

Αποθήκευσε τα αρχεία σου

Αργά ή γρήγορα, η μνήμη στη συσκευή σας θα γεμίσει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα μνήμης, υπηρεσίες cloud, όπως το Dropbox, ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε έναν υπολογιστή. Αλλά περιμένετε!

Υπάρχει μια άλλη καλή επιλογή: απλά μεταφορτώστε όλα τα δεδομένα σας στο Telegram Messenger. Το Telegram σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία, κείμενα και συνδέσμους στον εαυτό σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο ως σημειωματάριο, όσο και ως αποθηκευτικό χώρο στο Cloud. Απλά βρείτε τον αριθμό σας εκεί και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε.

Επιστροφή κινητού

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή κατά της κλοπής. Όπως είναι η Cerberus, η οποία μπορεί να τραβήξει  φωτογραφίες, να ενεργοποιήσει ένα μικρόφωνο, να μπλοκάρει το τηλέφωνο ή / και να διαγράψει όλα τα δεδομένα σε αυτό.

Μήνυμα οθόνης

Φανταστείτε ότι χάσατε το τηλέφωνό σας και ότι η οθόνη είναι κλειδωμένη με μυστικό κωδικό. Είστε ο μόνος που γνωρίζει αυτόν τον κωδικό, σωστά; Παρ’ όλο που μοιάζει σαν να μην μπορείτε να δείτε τη συσκευή σας πια, τελικά ίσως και να μπορείτε!

Χρησιμοποιώντας μια ειδική λειτουργία σε μια νέα έκδοση του Android, απλά αφήστε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε να σας το επιτρέψουν αν το βρουν κάπου.

Απλά μεταβείτε στην επιλογή “Ρυθμίσεις” – “Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια” – “Μήνυμα οθόνης κλειδώματος”. Τώρα γράψτε έναν εφεδρικό αριθμό τηλεφώνου ή το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο εκεί. Έτοιμοι!

Exit mobile version