Νίκος Γεωργιάδης: Για κανιβαλισμό από την κυβέρνηση μιλούν “γαλάζια” στελέχη

ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Γεωργιάδης: Για κανιβαλισμό από την κυβέρνηση μιλούν “γαλάζια” στελέχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Νίκος Γεωργιάδης: Οι αντιδράσεις "γαλάζιων" πηγών για την καταδίκη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

27.02.2019 | 14:05

Νίκος Γεωργιάδης: Μετά την καταδίκη του για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής, έρχονται αντιδράσεις τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον πρώην βουλευτή της ΝΔ κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Στον Νίκο Γεωργιάδη επιβλήθηκε συγκεκριμένα για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Ακόμη του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε «προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής».

Σε ένα βίντεο από το 2016 η Μολδαβή δικηγόρος των θυμάτων μιλάει στον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρό και αποκαλύπτει για την υπόθεση και το κύκλωμα των trafficking.

Νίκος Γεωργιάδης: Νέος “πόλεμος” στην πολιτική σκηνή

Η Πειραιώς κρατά διακριτική στάση για την ώρα. Όμως πηγές αντιδρούν έντονα, μιλώντας για πολιτικό κανιβαλισμό, δεδομένου ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.

Οι ίδιες πηγές όμως κατηγορούσαν το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να προσδώσει στην υπόθεση πολιτικά χαρακτηριστικά για προφανείς λόγους και συνεχίζει να το κάνει και σήμερα, ενώ η υπόθεση είναι ακόμη εν εξελίξει.

Υπενθύμιζαν επίσης ότι βάσει νόμου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πρόσφατα, δεν επιτρέπεται η προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας σε οποιοδήποτε στάδιο μια δικαστικής διαδικασίας πριν η απόφαση τελεσιδικήσει.

Πρόκειται συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, για την ενσωμάτωση της οδηγίας 343/2016 της Ε.Ε. που ρητά απαγορεύει στις δημόσιες αρχές να «αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο σε μία εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε να παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή ενός κατηγορουμένου, είτε ακόμη και να προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση μιας υπόθεσης».

Άρα κατά τις γαλάζιες αυτές πηγές που επικαλείται το news247, η κυβέρνηση με την ανακοίνωση αυτή παραβίασε το νόμο, που η ίδια ψήφισε.

Πηγές της ΝΔ εξαπέλυαν επίσης μύδρους κατά του Μαξίμου, γιατί κατηγόρησε τα γαλάζια στελέχη που είτε υπερασπίστηκαν τον κ. Γεωργιάδη είτε παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία.

“Ο Νίκος Γεωργιάδης είχε υποβάλει την παραίτησή του”

Πηγές της ΝΔ, τονίζουν πως ο πρώην βουλευτής από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες εναντίον του, παραιτήθηκε από τη θέση του.

«Επειδή δεν ήθελε μια υπόθεση που αμέσως κατήγγειλε ότι είναι πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος του, να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης», εξηγούν οι ίδιες πηγές.

«Είναι ωμή και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να προδικάζει κανείς την τελεσίδικη απόφασή της», συμπληρώνουν.

Exit mobile version