Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά συλλήψεις: Το ένα δίκτυο διακινούσε κάνναβη, το άλλο ηρωίνη και χάπια
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά συλλήψεις: Το ένα δίκτυο διακινούσε κάνναβη, το άλλο ηρωίνη και χάπια

Ναρκωτικά συλλήψεις: Εξαρθρώθηκαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων δύο εγκληματικές οργανώσεις

Ναρκωτικά συλλήψεις: Δύο οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, το ένα εκ των οποίων διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη και το άλλο ηρωίνη και ναρκωτικά φάρμακα, εξαρθρώθηκαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις του Αστυνομικού Τμήματος  Βορείων Τζουμέρκων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πού διακινούσαν τα ναρκωτικά

Τα μέλη των  εγκληματικών οργανώσεων,  δραστηριοποιούνταν συστηματικά, κατά την Αστυνομία, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνελήφθησαν οι οκτώ από τους εννέα

Από το πρώτο οργανωμένο δίκτυο συνελήφθησαν οκτώ από τα εννέα μέλη του, τα οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και μετέπειτα εμπορία, διακινώντας σε τουλάχιστον εκατόν πενήντα  αγοραπωλησίες, περίπου 5 κιλά κάνναβης, τους τελευταίους τρεις μήνες.

Συνελήφθησαν οι πέντε από τους έξι

Από τη δεύτερη  οργάνωση, συνελήφθησαν τα πέντε από τα έξι μέλη της,  τα οποία δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων, διακινώντας σε τουλάχιστον διακόσιες  αγοραπωλησίες περίπου 500 γραμμάρια ηρωίνης, τους τελευταίους τρεις μήνες.

Εκατοντάδες δενδρύλλια σε γλάστρες

Κατασχέθηκαν συνολικά  εκατόν τέσσερα  δενδρύλλια κάνναβης, σε φυτώριο και σε γλάστρες, ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά, χρηματικό ποσό και κυνηγετικά όπλα.

Αυτοτελής λειτουργία αλλά συνεργασία στην προμήθεια ουσιών

Οι προαναφερόμενες εγκληματικές οργανώσεις δρούσαν αυτοτελώς η μία από την άλλη, ως προς την συγκρότησή τους και τη διαχείριση των δραστηριοτήτων τους, πλην όμως προέκυψε η εκατέρωθεν προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από μέλη της οργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις