Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Γρίπη: Ποια αντικείμενα να απολυμαίνεις για να μην αρρωσταίνεις
ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Ποια αντικείμενα να απολυμαίνεις για να μην αρρωσταίνεις

Η γρίπη είναι στο peak της αυτή την εποχή και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο.  Η γρίπη μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη ιδίως αν δεν προληφθεί σωστά και δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα από την αρχή. Εκτός από σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, καλό θα ήταν να απολυμαίνουμε πολλά αντικείμενα που έχουμε μέσα στο […]

Γρίπη: Ποια αντικείμενα να απολυμαίνεις για να μην αρρωσταίνεις

Η γρίπη είναι στο peak της αυτή την εποχή και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Η γρίπη μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη ιδίως αν δεν προληφθεί σωστά και δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα από την αρχή.

Εκτός από σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, καλό θα ήταν να απολυμαίνουμε πολλά αντικείμενα που έχουμε μέσα στο σπίτι μας ώστε να μην έρθουμε σε επαφή με μικρόβια.

Σύμφωνα με το Real Simple, ξεχνάμε να καθαρίσουμε μερικά σημεία του σπιτιού μας αλλά και πράγματα που τα έχουμε πάντα μαζί μας ή τα χρησιμοποιούμε συνέχεια.

Ποια είναι αυτά τα πράγματα όμως που ενώ τα πιάνουμε συνέχεια, συνήθως δεν τα καθαρίζουμε ή το ξεχνάμε;

Κινητό τηλέφωνο

Βασικό. Το κινητό είναι προέκταση του χεριού μας και του αυτιού μας πλέον. Αλλά το έχεις απολυμάνει ποτέ; Μάλλον όχι. Σκέψου πόσο βρώμικο μπορεί να είναι.

Λάπτοπ

Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογιστή μας. Τα πλήκτρα και η οθόνη λειτουργούν συνεχώς, σκονίζονται, ακόμη και φαγητό μας πέφτει πάνω (μην ντρέπεσαι, όλοι το έχουμε πάθει). Μήπως θέλει κάτι παραπάνω από ξεσκόνισμα;

Πόμολα

Αυτά και αν τα πιάνουμε με τα χέρια μας όλη την ώρα μέσα στο σπίτι. Θέλουν καλό καθάρισμα και απολύμανση όπως και όλα τα άλλα μέρη του σπιτιού.

Πάγκος κουζίνας – βρύση

Ειδικά στην κουζίνα, όπου μαγειρεύουμε και τρώμε, πρέπει στη συνέχεια να καθαρίζονται όλα διεξοδικά. Να μην μένουν υπολείμματα καθώς εκεί θα αναπτυχθούν περισσότερα μικρόβια.

Λούτρινα – κουβέρτες

Πρέπει να πλένονται τακτικά καθώς πολλές φορές τα παρατάμε ή τα αποθηκεύουμε χωρίς να τα καθαρίσουμε.

Πετσέτες και βρύσες μπάνιου

Όπως και στης κουζίνας, έτσι και στου μπάνιου, όπου υπάρχει πολύ υγρασία, πρέπει να καθαρίζονται όλα τακτικά με ειδικά απορρυπαντικά.

Τώρα ξέρεις ποια σημεία και αντικείμενα αμελείς να καθαρίσεις και ίσως σε αρρωσταίνουν με τα μικρόβια τους. Ξεκίνα το καθάρισμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις