Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Όσκαρ 2019: Οι νικητές, οι λαμπερές εμφανίσεις και τα κλάματα της Lady Gaga
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2019: Οι νικητές, οι λαμπερές εμφανίσεις και τα κλάματα της Lady Gaga

Όσκαρ 2019: Στις 03:00 περίπου ώρα Ελλάδας ξεκίνησε η λαμπερή βραδιά της 91ης απονομής των βραβείων Oscars – Οι μεγάλοι νικητές Όσκαρ 2019: Σε εξέλιξη είναι η εντυπωσιακή τελετή, με τα βλέμματα να “πέφτουν” στον Γιώργο Λάνθιμο. Εντυπωσιακή είσοδο έκαναν στο κόκκινο χαλί και οι πρωταγωνίστριες της ταινίας «The Favourite». Όσκαρ 2019: Τα βραβεία Το πρώτο […]

Όσκαρ 2019

Όσκαρ 2019: Στις 03:00 περίπου ώρα Ελλάδας ξεκίνησε η λαμπερή βραδιά της 91ης απονομής των βραβείων Oscars – Οι μεγάλοι νικητές

Όσκαρ 2019: Σε εξέλιξη είναι η εντυπωσιακή τελετή, με τα βλέμματα να “πέφτουν” στον Γιώργο Λάνθιμο. Εντυπωσιακή είσοδο έκαναν στο κόκκινο χαλί και οι πρωταγωνίστριες της ταινίας «The Favourite».

Όσκαρ 2019: Τα βραβεία

Το πρώτο βραβείο της βραδιάς ήταν εκείνο για τον B’ Γυναικείο Ρόλο και μεγάλη νικήτρια ανακηρύχθηκε η Ρετζίνα Κινγκ, από την ταινία «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει (If Beale Street Could Talk)».

Σε αυτήν την κατηγορία, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite» είχε δύο υποψηφιότητες, εκείνη της Έμα Στόουν και της Ρέιτσελ Βάις. Δεύτερο βραβείο εκείνο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Μεγάλος νικητής το Free Solo.

Τρίτο βραβείο της βραδιάς για το Μακιγιάζ και τις Κομμώσεις δόθηκε στο Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία (Vice) Αν και στο τέταρτο βραβείο, εκείνο των Καλύτερων Κουστουμιών η υποψηφιότητα για το «The Favourite» ήταν φαβορί, τελικά το χρυσό αγαλματίδιο κέρδισε η ταινία Black Panther.

Η ίδια ταινία, το Black Panther κατάφερε να κερδίσει και το Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, όπου, επίσης, ήταν υποψήφια η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. To Oscar Φωτογραφίας κέρδισε η ταινία Ρόμα (Roma). Και σε αυτήν την κατηγορία ήταν υποψήφια η ταινία «The Favourite».

Το Oscar του Καλύτερου Μιξάζ Ήχου, κέρδισε το Bohemian Rhapsody. Και στη Μίξη Ήχου, όμως, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η ταινία Bohemian Ρhapsody. Ένα ακόμη Oscar απονεμήθηκε στην ταινία Ρόμα- Μεξικό, που ανακηρύχθηκε η καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία.

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης δεν κατάφερε να πάρει το Όσκαρ καλύτερου Μοντάζ, με τον Τζον Ότμαν για το «Bohemian Rhapsody» να αναδεικνύεται μεγάλος νικητής. Το πολυπόθητο αγαλματίδιο για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο κέρδισε ο Μαχερσάλα Άλι για την ταινία Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book).

Το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων δόθηκε στην ταινία Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Into the Spider-Verse), ενώ το Όσκαρ Καλύτερης animated μικρού μήκους ταινίας πήγε στο Bao.

Όσο για το Καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το Oscar πήρε το ντοκιμαντέρ: Period. End of Sentence. Για τα Οπτικά Εφέ ξεχώρισε η ταινία Ο Πρώτος Άνθρωπος (First Man).

Το πολυπόθητο αγαλματίδιο για την Καλύτερη ταινία μικρού μήκους κέρδισε η ταινία Skin. Ακόμη ένα όσκαρ, εκείνο του Πρωτότυπου Σεναρίου δεν κατάφερε να κατακτήσει το «The Favourite», καθώς νικήτρια ανακηρύχθηκε η ταινία Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book).

Το βραβείο για το Διασκευασμένο Σενάριο δόθηκε στην Παρείσφρηση (BlackKlansman). H Lady Gaga ξέσπασε σε κλάματα όταν κλήθηκε να λάβει το Όσκαρ Τραγουδιού για το Shallow από την ταινία Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star is Born).

Όσκαρ 2019: Στην κορυφή ο Ράμι Μάλεκ

Το κορυφαίο Όσκαρ εκείνο του Α’ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο Ράμι Μάλεκ για το Bohemian Rhapsody.

Το μήνυμα στον Τραμπ

Κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου Ξενόγλωσσης Ταινίας στην ταινία Ρόμα του Μεξικό, ο ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ έστειλε το μήνυμά του στον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι «κανένα τείχος δε μπορεί να περιορίσει το ταλέντο».

Έκλαψε η Lady Gaga

Η Lady Gaga κατάφερε στη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου, τα Όσκαρ να κερδίσει το πρώτο της αγαλματάκι για το Τραγούδι Shallow της ταινίας Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star is Born), στην οποία πρωταγωνιστούσε. Μόλις ανακοινώθηκε το όνομά της, η L.Gaga έβαλε τα κλάματα, τα οποία δε μπορούσε να συγκρατήσει με τίποτα, ούτε όταν κατέβηκε από τη σκηνή.

https://twitter.com/people/status/1099878522896728065

H Τζένιφερ Λόπεζ έκλεψε τα βλέμματα στη βραδιά της απονομής, καθώς η τραγουδίστρια και ηθοποιός φορούσε ένα εντυπωσιακό φόρεμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις