alphafreepress.gr / PLUS / Τηλεφωνικό σεξ: Ο μελαχρινός θρύλος που κρύβεται από πίσω
PLUS

Τηλεφωνικό σεξ: Ο μελαχρινός θρύλος που κρύβεται από πίσω

 

Τηλεφωνικό σεξ είναι η εφεύρεση που μας χάρισε ο ξανθός θρύλος που ακούει στο όνομα Gloria Leonard.

Το Τηλεφωνικό σεξ το έχουν δοκιμάσει τα περισσότερα αν όχι όλα τα ζευγάρια. Είτε έχουν σοβαρή σχέση, είτε όχι. Η Gloria Leonard είναι από τις περιπτώσεις που κατάφεραν να πετύχουν σε ένα χώρο που δεν γνώριζαν, έμειναν στην ιστορία και δημιούργησαν ένα μύθο.

Η ζωή της Gloria Leonard

Η Gloria Leonard ξεκίνησε να δουλεύει στη Wall Street, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία είναι η πραγματικότητα. Όμως ο συσσωρευμένος πλούτος που συναντούσε καθημερινά της έδωσε την ιδέα να δημιουργήσει τη δική της αυτοκρατορία.

Στα 35 της η εταιρεία που εργαζόταν χρεοκοπεί και βρίσκεται χωρίς δουλειά. Μητέρα ενός παιδιού, που είχε τη πλήρη κηδεμονία, είχε την υποχρέωση να βρει κάτι γρήγορα για να μη λείψει τίποτα στο παιδί της. Η Gloria Leonard ήταν φεμινίστρια και στήριζε τις επιλογές της με κάθε κόστος.

Αποτέλεσμα εικόνας για gloria leonard

Αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού

Ξεκινάει να εμφανίζεται σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, και σύντομα γίνεται η δημοφιλέστερη της εποχής της. Συμμετοχή σε 40 ταινίες και δεκάδες εξώφυλλα, την καθιερώνουν ως ερωτικό σύμβολο. Η ίδια λατρεύει το σεξ και σε αντίθεση με την εποχή της, δεν το θεωρεί προκλητικό. Το 1977 προσλαμβάνεται από περιοδικό για να δίνει συμβουλές γύρω από σεξ.

Τηλεφωνικό σεξ: Η γέννηση

Της παρέχεται μια τηλεφωνική γραμμή για να δέχεται τηλεφωνήματα αναγνωστών, και εκεί βλέπει μια επαγγελματική ευκαιρία που κανείς δεν είχε σκεφτεί.

Τα τηλεφωνήματα ήταν χιλιάδες καθημερινά, απλά για να ακούσουν τη σέξι φωνή της. Όλοι οι άντρες την παρακαλούσαν να μείνει και άλλο στη τηλεφωνική γραμμή.

Ο αριθμός εκτοξεύθηκε σε 500.000 κλήσεις την ημέρα, το περιοδικό προσέλαβε και άλλες γυναίκες για να εξυπηρετηθεί το κοινό.

Η Gloria Leonard, έγινε ζάμπλουτη ως πρωτοπόρος. Προσπάθησαν οι συντηρητικοί να την κυνηγήσουν μέσω του νόμου, αλλά δικαιώθηκε στα δικαστήρια. Αποσύρθηκε από το πορνό και έγινε σύμβουλος καριέρας σε πρωταγωνίστριες ερωτικών ταινιών.

Αποτέλεσμα εικόνας για gloria leonard

Παράλληλα, έδινε ομιλίες σε όλες τις Πολιτείες υπεραμυνόμενη το δικαίωμα των γυναικών στην ελεύθερη επαγγελματική επιλογή, ακόμη κι αν η απόφαση τους τις οδηγούσε στη βιομηχανία του έρωτα. “Η γυναίκα πρέπει να είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για αυτό, όπως κάνει και ένας άντρας”, έλεγε.

Εργάστηκε ως παραγωγός ερωτικών ταινιών από το 1989 μέχρι το 1992 και το 1998 έγινε πρόεδρος της οργάνωσης Free Speech Coalition (οργανισμός που εκπροσωπεί τους παραγωγούς ερωτικών ταινιών στις ΗΠΑ).

Αποτέλεσμα εικόνας για gloria leonard

Το τέλος της Gloria Leonard

Η Leonard πέθανε το 2014 από έμφραγμα στο σπίτι της στη Χαβάη. Ήταν 73 ετών. Λίγο πριν πεθάνει δήλωνε πως δεν μετάνοιωσε ποτέ για την καριέρα της, αλλά πως αισθανόταν απογοητευμένη από την εξέλιξη του πορνό.

“Τώρα πια όλοι έχουν μια κάμερα και κάνουν πορνό. Εμείς τότε κάναμε τέχνη. Γιατί να θυμάσαι τις πρωταγωνίστριες και τους πρωταγωνιστές τώρα πια; Το περιεχόμενο έχει γίνει πολύ “φθηνό”, χωρίς σενάριο, χωρίς κανένα ενδιαφέρον”.

Αποτέλεσμα εικόνας για gloria leonard