Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη: Η στιγμή που καταρρέει η ιστορική γέφυρα του Κερίτη (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η στιγμή που καταρρέει η ιστορική γέφυρα του Κερίτη (vid)

Κρήτη: Την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς» – Το βίντεο είναι πραγματικά θλιβερό  Η Κρήτη “χτυπήθηκε” ανελέητα από την κακοκαιρία “Ωκεανίς“ και προκάλεσε μεταξύ άλλων ένα ιστορικό γεφυράκι που άντεξε πάνω από έναν αιώνα. Σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, που δημοσιεύει το βίντεο, αλλά και το zarpanews.gr που είχε δημοσιεύσει […]

Κρήτη γεφυράκι κακοκαιρία

Κρήτη: Την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς» – Το βίντεο είναι πραγματικά θλιβερό 

Η Κρήτη “χτυπήθηκε” ανελέητα από την κακοκαιρία Ωκεανίς και προκάλεσε μεταξύ άλλων ένα ιστορικό γεφυράκι που άντεξε πάνω από έναν αιώνα.

Σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, που δημοσιεύει το βίντεο, αλλά και το zarpanews.gr που είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες, η γέφυρα, που έστεκε στο σημείο για πάνω από 100 χρόνια και ήταν ένα μέρος της ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού.

z2

Από νωρίς το πρωί, στη γέφυρα είχε διαπιστωθεί πρόβλημα καθώς είχε υποσκαφεί το σημείο στο οποίο το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως τελικά η γέφυρα να σωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοκίνητα κινούνταν προς τη γέφυρα, ευτυχώς όμως, τα συνεργεία που βρίσκονταν εκεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα υποχρέωσαν σε αναστροφή, δευτερόλεπτα πριν την κατάρρευση της γέφυρας.

z3

Λίγο αργότερα, μια ακόμη γέφυρα, στις Βουλοκιές κατέρρευσε, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια.

Παράλληλα με την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα της σύνδεσης της ευρύτερη περιοχής από και προς τα Χανιά γίνεται πλέον πολύ εντονότερο.

z4 z5 z6

Κατέρρευσε κτίριο στην Αλεξανδρούπολη

Η παλαιότητα της κατασκευής, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα, την κατάρρευση τμήματος ενός εκ των κτιρίων των αποθηκών του ΟΣΕ, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το πρωί του Σαββάτου.

Ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός αλλά ούτε και υλικές ζημιές σε κάποιο από τα διερχόμενα οχήματα.

Οι αρχές έχουν ήδη λάβει μέτρα προστασίας, με την τοποθέτηση της κόκκινης κορδέλας περιμετρικά του κτιρίου, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Δείτε ακόμη:

«Ωκεανίς»: Στο Καρπενήσι τρελάθηκαν – Κατεβαίνουν σκάλες με… σκι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις