Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ερρίκος Ντυνάν: Κάθειρξη 7 ετών στον Ανδρέα Μαρτίνη
ΕΛΛΑΔΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Κάθειρξη 7 ετών στον Ανδρέα Μαρτίνη

Ερρίκος Ντυνάν: Ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση. Ερρίκος Ντυνάν: Το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλλε στον Ανδρέα Μαρτίνη κάθειρξη επτά ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα για αναστολή μέχρι να εκδικαστεί […]

Ανδρέας-Μαρτίνης.jpg

Ερρίκος Ντυνάν: Ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

Ερρίκος Ντυνάν: Το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλλε στον Ανδρέα Μαρτίνη κάθειρξη επτά ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ωστόσο οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα για αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Μαρτίνης να φύγει ελεύθερος από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ανδρέας Μαρτίνης, την περίοδο 2007 έως 2010, παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά. χωρίς οικονομικά προβλήματα, προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων με κονδύλια τα οποία προορίζονταν να χορηγούνται σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς.

Οι αρμόδιες αρχές κατέγραψαν τουλάχιστον 8100 περιπτώσεις με μια τακτική που φέρεται να «κόστισε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την κατηγορία ελάμβαναν γενναίες εκπτώσεις κατά την διάρκεια της περιόδου 2007-2010.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΡΤΙΝΗς

Θοδωρής Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Μαρτίνη

«Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση.

Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις