Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: “Γαλάζιος” ο πρώτος τίτλος στην Αγγλία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: “Γαλάζιος” ο πρώτος τίτλος στην Αγγλία

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Η Σίτι δεν κατάφερε να ρίξει την άμυνα της Τσέλσι σε 120 λεπτά αγώνα, αλλά μέσω της διαδικασίας των πέναλτι πήρε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το Λιγκ Καπ.  Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το League Cup Αγγλίας. Στον […]

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Η Σίτι δεν κατάφερε να ρίξει την άμυνα της Τσέλσι σε 120 λεπτά αγώνα, αλλά μέσω της διαδικασίας των πέναλτι πήρε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το Λιγκ Καπ. 

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το League Cup Αγγλίας.

Στον τελικό που έγινε απόψε στο Γουέμπλεϊ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε της Τσέλσι με 4-3 στα πέναλτι, αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 0-0, και πρόσθεσε το έκτο τρόπαιο της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester city chelsea

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Απίστευτο επεισόδιο

Χαρακτηριστική στιγμή της αναμέτρησης, η άρνηση του Κεπά να βγει αλλαγή στο φινάλε της παράτασης, «ακυρώνοντας» την πρόθεση του Μαουρίτσιο Σάρι να χρησιμοποιήσει τον πιο έμπειρο Καμπαγέρο για τη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ιταλός τεχνικός έγινε έξαλλος με τον τερματοφύλακά του και μάλιστα κινήθηκε για να αποχωρήσει από τον πάγκο!

https://twitter.com/SkyFootball/status/1099747543263703042

Η Σίτι είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει πολλές φάσεις, ενώ από την πλευρά τους οι «μπλε» έψαξαν το γκολ με αντεπιθέσεις.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με τον Έντερσον να αποκρούει την εκτέλεση του Ζορζίνιο, όμως στη συνέχεια ο Κεπά νίκησε με τη σειρά του τον Σανέ. Τελικά, το πέναλτι του Νταβίντ Λουίζ που σταμάτησε στο δοκάρι αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς Μπερνάρντο Σίλβα και Στέρλινγκ ευστόχησαν στις τελευταίες εκτελέσεις και χάρισαν το τρόπαιο στη Σίτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester city chelsea Αποτέλεσμα εικόνας για manchester city chelsea

https://twitter.com/ManCity/status/1099756791792050177

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τσέλσι

Κεπά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (89΄ Λόφτους-Τσικ), Γουίλιαν (96΄ Ιγκουαϊν), Αζάρ, Πέδρο (79΄ Χάντσον-Οντόι).

Μάντσεστερ Σίτι 

Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ (46΄ Κομπανί), Οταμέντι, Γουόκερ, Νταβίντ Σίλβα (79΄ Γκιντογάν), Φερναντίνιο (91΄ Ντανίλο), Ντε Μπρόινε (86΄ Σανέ), Στέρλινγκ, Αγουέρο, Μπερνάρντο Σίλβα.

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester city chelsea

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Οι πρωταγωνιστές

Καλό παιχνίδι πραγματοποίησαν στο αμυντικό κομμάτι όλοι οι παίχτες των μπλε. Ξεχώρισαν οι Λουίζ, Καντέ και Αζάρ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο εκνευρισμός του Σάρι εξαιτίας της άρνησης του Κεπά να περάσει εκτός αγώνα, λίγο πριν την διαδικασία των πέναλτι και αφού είχε νιώσει κάποιες ενοχλήσεις. Νωρίτερα ο τεχνικός των μπλε έδωσε οδηγίες στον Καμπαγιέρο να περάσει ως αλλαγή.

Καλό παιχνίδι από τον Μπερνάντο Σίλβα που βοήθησε πολύ τους πολίτες στη δημιουργία των φάσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις