Παναγιώτης Μήλας: Το πολύ δυνατό “χαρτί” του Γιώργου Πατούλη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναγιώτης Μήλας: Το πολύ δυνατό “χαρτί” του Γιώργου Πατούλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Παναγιώτης Μήλας: Ο εκκεντρικός ακτιβιστής “κατεβαίνει” στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», όπως ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης Ο Παναγιώτης Μήλας είναι ακτιβιστής, με έντονη εθελοντική δράση και με ιδιαίτερη ευαισθησία στην κακοποίηση των ζώων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον είναι ιδρυτής της εθελοντικής ομάδας […]

25.02.2019 | 17:44

Φώτο: Label news

Παναγιώτης Μήλας: Ο εκκεντρικός ακτιβιστής “κατεβαίνει” στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», όπως ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο Παναγιώτης Μήλας είναι ακτιβιστής, με έντονη εθελοντική δράση και με ιδιαίτερη ευαισθησία στην κακοποίηση των ζώων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιπλέον είναι ιδρυτής της εθελοντικής ομάδας Angels. Όσοι αγαπούν τα ζώα, τον γνωρίζουν πολύ καλά. Πηδάει φράχτες, μπαίνει σε υπονόμους, είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για τα ζωάκια. Δηλώνει άσχετος με το αντικείμενο, εννοώντας την πολιτική, αλλά και έτοιμος να συμβάλει στον χώρο.

Παναγιώτης Μήλας: Οι νέοι τον λατρεύουν

Έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων, συμβάλλοντας στη διάσωση πολλών ζώων. Μεταξύ άλλων συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αστεγίας και στην προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όραμά του είναι η ευαισθητοποίηση της νεολαίας για μια κοινωνία με πιο ανθρώπινο πρόσωπο.  Τον Παναγιώτη Μηλα τον γνωρίσαμε από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την αγάπη του για τα ζώα αλλά και για τον ακτιβιστική του δράση.

Ο Παναγιώτης Μήλας, μίλησε στο News 24/7 για την απόφασή του να μπει στην πολιτική, για τη γνωριμία του με τον Γιώργο Πατούλη, και εξήγησε το όραμα και τους στόχους του.

– Πώς προέκυψε η εμπλοκή με την πολιτική; Το είχες σκεφτεί στο παρελθόν;

Όχι, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Και ακόμα και τώρα μου φαίνεται σαν φάρσα. Δεν γνωρίζω πράγματα από την πολιτική σκηνή της χώρας, και δεν ντρέπομαι να πω πως είμαι άσχετος με το αντικείμενο. Είχα επικεντρωθεί αποκλειστικά με τις δράσεις που κάνω για τα ζωάκια και για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Άλλωστε είναι και λίγο αστείο να βλέπεις εμένα με τα τατουάζ και τις φόρμες ανάμεσα στους άλλους πολιτικούς. Βέβαια από την άλλη, είναι πολύ σοβαρός ο λόγος που με οδήγησε να κάνω αυτό το βήμα. Όλα ξεκίνησαν λοιπόν, όταν ένας γνωστός μου τηλεφώνησε και μου είπε πως μου έκλεισε ραντεβού με ένα πολιτικό πρόσωπο.

Ο άνθρωπος αυτός τότε ήταν απλά γνωστός μου, ούτε καν φίλος μου. Ξαφνιάστηκα όπως καταλαβαίνεις, και όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε μου απάντησε πως όλα όσα οραματίζομαι να κάνω, γίνονται μόνο μέσα από την πολιτική. Αυτή η απάντηση με προβλημάτισε πολύ, το σκέφτηκα και κατέληξα πως πράγματι έτσι είναι. Καλός είναι ο ακτιβισμός αλλά όσα πραγματικά θέλω να πετύχω γίνονται μέσα από την πολιτική.

Άρα λοιπόν, γιατί να μην μπω στην πολιτική; Για να μην τσαλακώσω την εικόνα μου; Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Ξέρω βέβαια από τώρα ότι κάποιοι θα πούνε και θα γράψουν απίθανα πράγματα, που η φαντασία σου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τα σκεφτεί. Είμαι προετοιμασμένος , αλλά δεν δίνω σημασία, γιατί σε βάθος χρόνου φαίνεται ο καθένας τι άνθρωπος είναι και αν παλεύει αγνά γι΄αυτά που πιστεύει.

Ποιο είναι το όραμά σου και οι στόχοι σου; 

Όλα αυτά τα χρόνια ήθελα μέσα από τις δράσεις μου και δράσεις της ομάδας, όλο αυτό που κάνουμε να πάρει δημοσιότητα για να μπορούμε να επηρεάσουμε τους πολιτικούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Να τους πιέσουμε ώστε να πετύχουμε προγράμματα, να πετύχουμε καλύτερα νομοσχέδια για τη φιλοζωία, τη φιλανθρωπία και τη νεολαία, είτε αυτό είναι ιδρύματα, είτε είναι αστυνομία ζώων ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να χτυπήσουμε τις πόρτες των πολιτικών λοιπόν. Και σκέφτομαι άντε και έφτασα έξω από μια πόρτα ενός πολιτικού με το όραμά μου ανά χείρας και ο άνθρωπος που είναι από πίσω θα με ακούσει;

Τι θα μου πει; Σε τι μέρα θα είναι; Άρα, γιατί να μην είμαι εγώ πίσω από αυτή την πόρτα, ώστε να παλέψω ο ίδιος για το όραμα το οποίο έχω “ματώσει”; Έχω δει εικόνες που θα με κυνηγάνε μέχρι να πεθάνω”. Ξεκίνησα με το όραμα να κάνουμε καλό στα ζώα και κυρίως στα σκυλιά και το όραμα μεγάλωσε. Όραμα μου πια είναι η νεολαία. Όσα σκυλιά και να σώσουμε, όσο φαγητό και να δώσουμε σε ανθρώπους, αν η κατάσταση δεν αλλάξει του χρόνου οι ανάγκες θα είναι οι ίδιες. Το αύριο θα είναι ακριβώς ίδιο με το σήμερα αν δεν αλλάξουμε τους νέους, να τους κάνουμε πιο ευαίσθητους. Θέλω μια νεολαία που να μην γυρνάει πλάτη στην πείνα, στην αδικία, στον βασανισμό. Έχω κανάλι επικοινωνίας με τους νέους, μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα, τους ίδιους προβληματισμούς. Δεν μιλάω με θεωρίες, έχω δείξει έργο και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Ο Παναγιώτης Μήλας θεωρείται πολύ “δυνατό χαρτί” για τον Γιώργο Πατούλη. Όπως είπε στο News 24/7, δεν γνώριζε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Δείτε ακόμη:

Οι «Άγγελοι» που βάζουν τέλος στην κακοποίηση των σκύλων

Exit mobile version