Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Ρουβίκωνας»: Νέα επίθεση με βαριοπούλες σε κατάστημα της Πειραιώς (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ρουβίκωνας»: Νέα επίθεση με βαριοπούλες σε κατάστημα της Πειραιώς (vid)

«Ρουβίκωνας»: Νέα επίθεση, αυτή τη φορά σε πολυκατάστημα στην Πειραιώς, νωρίς το πρωί της Κυριακής – Προσαγωγές από την Αστυνομία Ο “Ρουβίκωνας” ξαναχτύπησε στις 6:15 το πρωί της Κυριακής. Κρατώντας βαριοπούλες και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους σε κράνη και μάσκες, 10 άτομα άρχισαν να χτυπούν με μανία τις γυάλινες πόρτες του πολυκαταστήματος, προκαλώντας ζημιές. […]

Ρουβίκωνας

Φωτο αρχείου

«Ρουβίκωνας»: Νέα επίθεση, αυτή τη φορά σε πολυκατάστημα στην Πειραιώς, νωρίς το πρωί της Κυριακής – Προσαγωγές από την Αστυνομία

Ο “Ρουβίκωνας” ξαναχτύπησε στις 6:15 το πρωί της Κυριακής. Κρατώντας βαριοπούλες και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους σε κράνη και μάσκες, 10 άτομα άρχισαν να χτυπούν με μανία τις γυάλινες πόρτες του πολυκαταστήματος, προκαλώντας ζημιές.

Η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές στην περιοχή.

Είναι η όγδοη επίθεση που πραγματοποιεί ο «Ρουβίκωνας» μέσα σε 13 ημέρες, καθώς είχαν προηγηθεί «χτυπήματα» σε πρεσβείες και εταιρείες.

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα επίθεση και έδωσε τη δημοσιότητα το βίντεο από την έφοδο των μελών του στο πολυκατάστημα.

“Ρουβίκωνας”: Εκβιαστική η κατοχύρωση της Κυριακής ως εργάσιμης 

Σε προκήρυξή τους που δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι ο λόγος που επελέγη το συγκεκριμένο πολυκατάστημα ήταν επειδή πρωταγωνιστεί «μαζί με άλλες φίρμες του κλάδου στην εκβιαστική κατοχύρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας. Επιχείρησε να το κάνει στις γιορτές των Χριστουγέννων, επιχείρησε να το κάνει και μετά».

Μάλιστα, ο Ρουβίκωνας αναφέρεται στην υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι η λήξη των μνημονίων «δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την ολοκληρωτική εφαρμογή όλων όσων, φανερά ή κρυφά πέρασαν κατά την μνημονιακή περίοδο».

«Άλλοι επιβάλλουν το 9ωρο. Άλλοι κάνουν rotation το προσωπικό που τους φέρνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι («υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού» το λένε στην καθεστωτική γλώσσα). Άλλοι έχουν βάλει στο μάτι πρώτα την Κυριακάτικη αργία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας.

«Θέλουν την Κυριακή να μας έχουν στην δουλειά».

“Ρουβίκωνας”: Η ανάρτηση στο Facebook

Η πρόσφατη επίθεση με φορμόλη

Εισβολή με… φορμόλη πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνα στα γραφεία της εταιρείας “Ανδρομέδα Α.Ε”, που ασχολείται με ιχθυοκαλλιέργειες.

Ο Ρούβίκωνας πραγματοποίησε για δεύτερη φορά «ντου» στα γραφεία της εταιρείας, καθώς όπως αναφέρει διαμαρτύρεται τόσο για την απόλυση εργαζομένου όσο και για τις πρακτικές που ακολουθούνται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για τα «λουτρά φορμόλης» που υπόκεινται οι εργαζόμενοι της εταιρείας, και γι’ αυτό πέταξαν φορμόλη στα γραφεία.

“Ρουβίκωνας”: Αδράνεια της ΕΑΣ

Είχαν προηγηθεί το «ντου» στην πρεσβεία της Ελβετίας, η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας ευρέσεως εργασίας Manpower και η επίθεση με υλικές ζημιές κατά των καταστημάτων Leroy Merlin.

Η αδράνεια της ΕΛΑΣ έχει αποθρασύνει για άλλη μια φορά τα μέλη της αναρχικής ομάδας. Ηγετικό στέλεχος της οποίας απειλεί με ανάρτησή του στο Facebook «αυτό είναι μόνο η αρχή».

Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Καλαϊτζίδης μιλά επίσης για «διασυρμό των μέτρων ασφαλείας όλων των “καλά φυλασσόμενων” κτιρίων και περιοχών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις