Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στιβ Άιρβιν: Ο θρύλος της άγριας φύσης, έχει σήμερα την “τιμητική” του (pics-vid)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στιβ Άιρβιν: Ο θρύλος της άγριας φύσης, έχει σήμερα την “τιμητική” του (pics-vid)

Στιβ Άιρβιν (Steve Irwin): Ο άνθρωπος που άφησε ιστορία μέσα από τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», έχει σήμερα, έστω και από ψηλά, την τιμητική του. To doodle της Google, είναι αφιερωμένο στον θρύλο της… άγριας φύσης, που γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1962. Ο Στιβ Άιρβιν, Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης,  είναι γνωστός στο […]

Στιβ Άιρβιν

Στιβ Άιρβιν (Steve Irwin): Ο άνθρωπος που άφησε ιστορία μέσα από τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», έχει σήμερα, έστω και από ψηλά, την τιμητική του. To doodle της Google, είναι αφιερωμένο στον θρύλο της… άγριας φύσης, που γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1962.

Ο Στιβ Άιρβιν, Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης,  είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως “Κροκοδειλάκιας”.

Βρήκε τραγικό θάνατο ενώ γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας.

Ο Άιρβιν πέθανε, όταν κατά τη διάρκεια κατάδυσης, σαλάχι τον κάρφωσε κατευθείαν στην καρδιά με το κεντρί της ουράς του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin

Ήταν γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων» και από ντοκιμαντέρ που πρόβαλε το «Animal Planet».

Είχε γυρίσει συνολικά 46 ντοκιμαντέρ και 20 επεισόδια της σειράς «Ημερολόγιο ενός κυνηγού κροκοδείλων». Το 2001 εμφανίστηκε μαζί με τον Έντι Μέρφι, στην ταινία «Ντόκτορ Ντουλίτλ 2».

Πριν από λίγα χρόνια, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιο του, μόλις δυο μηνών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin

Στιβ Άιρβιν: Ο θάνατός του θα μπορούσε να αποφευχθεί 

Στην επίσημη ιστοσελίδα του crocodilehunter.com, ο Στιβ Άιρβιν είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο περιγράφει ακριβώς πώς πιάνεται σωστά και σίγουρα ένας κροκόδειλος.

Όπως γράφει, η πιο επιτυχημένη αποστολή παγίδευσης κροκοδείλων που έκανε ήταν στη Γουέιπα τον Αύγουστο του 2004, όταν έπιασε 33 ενήλικες Κροκόδειλους αλμυρού νερού σε 14 ημέρες.

Ο θάνατος του Στιβ Άιρβιν θα μπορούσε να αποφευχθεί, ισχυρίζεται γιατρός βασιζόμενος σε βίντεο, το οποίο καταγράφει την στιγμή του θανάτου.

Σύμφωνα με τον γιατρό Γκέιμπ Μέρκιν, ο Άιρβιν, ασυναίσθητα επιτάχυνε τον χαμό του, αφαιρώντας το κεντρί από το στήθος του.

Ο 44χρονος Άιρβιν, έχασε τη ζωή του στις 4 Σεπτεμβρίου του 2006, κατά τη διάρκεια γυρίσματος του ντοκιμαντέρ Ocean’s Deadliest, στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Ο γιατρός Μέρκιν για το φρικτό τέλος του Στιβ Άιρβιν

Η ουρά του σαλαχιού λειτούργησε σαν “τάπα” και τη στιγμή που την αφαίρεσε, άρχισε να αιμορραγεί μέχρι θανάτου. Δεν έπρεπε να πεθάνει.

Ο γιατρός, ο οποίος ποτέ δεν συνάντησε τον Άιρβιν, έκανε τα σχόλια βασισμένος στο βίντεο το οποίο διέρρευσε, μετά την κλοπή και την αντιγραφή του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, από την αυθεντική ταινία που είχε γυρίσει το πλήρωμα του Άιρβιν.

Σύμφωνα με αυστραλιανό περιοδικό, η γυναίκα του Στιβ, Τέρι, περνάει “μια κόλαση” μετά τους ισχυρισμούς του Δόκτωρος Μέρκιν.

Όπως ανέφερε όμως φίλος της Τέρρι στο περιοδικό, ο Στιβ ήταν τόσο τραυματισμένος που κανείς δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει σε εκείνο το απομακρυσμένο σημείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin

Το doodle της Google αφιερωμένο στον Στιβ Άιρβιν

Φωτογραφίες και βίντεο: 

Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin Σχετική εικόνα Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin Αποτέλεσμα εικόνας για Steve Irwin
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις