Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα λειτουργήσουν ως τον Ιούνιο
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα λειτουργήσουν ως τον Ιούνιο

Η γραμμή 3 του Μετρό ολοκληρώνει τις διαδικασίες επέκτασης προς Πειραιά. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν παραδοθεί στο κοινό οι στάσεις ως τη Νίκαια. Οι σταθμοί του μετρό που θα δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι τον Ιούνιο είναι η Αγία Βαρβάρα, ο Κορυδάλλος και η Νίκαια μαζί με το δίκτυο που θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες των […]

Η γραμμή 3 του Μετρό ολοκληρώνει τις διαδικασίες επέκτασης προς Πειραιά. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν παραδοθεί στο κοινό οι στάσεις ως τη Νίκαια.

Οι σταθμοί του μετρό που θα δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι τον Ιούνιο είναι η Αγία Βαρβάρα, ο Κορυδάλλος και η Νίκαια μαζί με το δίκτυο που θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες των δυτικών συνοικιών του Πειραιά. Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος

Το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δυο χρόνια.

Πότε θα ξεκινήσει η γραμμή 4 του μετρό

Ο κ. Μυλόπουλος εκτιμά ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η ημερομηνία για τις προσφορές των τριών ομίλων που έχουν προεπιλεγεί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

 

Ο σταθμός των Εξαρχείων

Αποφασίστηκε να παραμείνει ο Σταθμός στην πλατεία αλλά οι είσοδοι του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας.

Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».

Ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη.

Τι γίνεται με τη χρηματοδότηση

Μέσα στην Άνοιξη υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες για τις οποίες θα υπάρξει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Επίτροπο Περιφερειακή  Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου στη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Ανέφερε επίσης ότι άμεσα η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη από την οποία θα προκύψει προς ποιές συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις