Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Ωκεανίς”: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ως τη θάλασσα – Τι λένε οι μετεωρολόγοι
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ωκεανίς”: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ως τη θάλασσα – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

“Ωκεανίς”: Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει με άγριες διαθέσεις και θα πλήξει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψει των μετεωρολόγων – Η πρόγνωση του καιρού, από τον Σάκη Αρναούτουγλου Το όνομα αυτής… “Ωκεανίς“! Από το βράδυ της Παρασκευής αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου περιγράφει με χάρτες τα έντονα […]

Ωκεανίς

“Ωκεανίς”: Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει με άγριες διαθέσεις και θα πλήξει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψει των μετεωρολόγων – Η πρόγνωση του καιρού, από τον Σάκη Αρναούτουγλου

Το όνομα αυτής… “Ωκεανίς“! Από το βράδυ της Παρασκευής αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου περιγράφει με χάρτες τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε ανάρτησή του στο facebook δίνει χάρτες με τα σημεία στην Ελλάδα που θα δουν χιόνι.

Η ανάρτησή του του Σάκη Αρναούτογλου 

Φίλες και φίλοι δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες Το Σάββατο λοιπόν. Από τα Γιάννενα μέχρι και τον Έβρο και από τη Θεσσαλονίκη (και στο κέντρο της πόλης μέχρι τη Βοιωτία (πεδινά και παραθαλάσσια) Στην κεντρική και βόρεια Εύβοια (περιφερειακά της Χαλκίδας και βορειότερα), σε όλη τη Χαλκιδική αλλά και στη Λήμνο, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη και σε όλα τα ορεινά της Πελοποννήσου αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που ίσως δυσκολέψουν όσους προγραμματίζουν ταξίδι με αυτοκίνητο στις παραπάνω περιοχές. (κάντε κλικ στο χάρτη πρόγνωσης ύψους χιονιού ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ για λεπτομέρειες)

“Ωκεανίς”: Προσοχή κατά τη διάρκεια του Σαββάτου

Γενικά και στους κατά τόπους σφοδρούς βοριάδες εκτός από τη θάλασσα και στην ξηρά (με τις πορτοκαλί αποχρώσεις πάνω από 8 Μποφόρ – κάντε κλικ στο χάρτη για λεπτομέρειες)

Όσον αφορά στην Αττική δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτό που έγραψα και τις προηγούμενες ημέρες κι έτσι και τα σημερινά στοιχεία θέλουν αλλαγή του καιρού μεν και στην Αττική με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές κατά διαστήματα στα πεδινά και παράκτια, τις χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι στα ορεινά, από το απόγευμα στα ημιορεινά και τις νυχτερινές ώρες τους Σαββάτου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής κατά διαστήματα και στα βόρεια προάστια σε συνδυασμό με πολύ ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους. και πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή κυρίως κατά τη διάρκεια της Κυριακής (στους +10 βαθμούς το Σάββατο, στους +6 βαθμούς κατά μέσο όρο την Κυριακή στην Αθήνα).

“Ωκεανίς”: Τι λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

«Διακρίνεται το μέτωπο που θα κινηθεί νοτιότερα και θα μας επηρεάσει από το Σάββατο. Τα σημερινά δεδομένα δίνουν λιγότερα φαινόμενα. Περισσότερα αργότερα», αναφέρει στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολλυδάς, σε σημερινές του αναρτήσεις.

«Περιοχές χιονοπτωσεων με τα ύψη χιονιού το βράδυ του Σαββάτου». «Τα ύψη 24ωρου υετού από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι Κυριακής».

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται ιστορικός χιονιάς

Ο Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του στο Facebook, υποστηρίζει ότι πρόκειται πιθανότατα για ιστορικό χιονιά από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Βόρεια Αττική.

Είμαστε προ τον πυλών ενός πιθανότατα ιστορικού χιονιά, τόσο ως προς τα υψόμετρα χιονοπτώσεων όσο ιδιαίτερα και ως προς την έκταση των φαινομένων. Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά μοντέλα παρουσιάζουν μέχρι και αυτή την ώρα τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, κάτι το οποίο συμβαίνει σπάνια.

Αυτό δυσκόλεψε τους Μετεωρολόγους να πάρουν σαφή θέση με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι προβληματισμένοι για την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις