Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / The World of Bansky στην Τεχνόπολη – Τι θα δούμε στην έκθεση που ξεκινάει
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

The World of Bansky στην Τεχνόπολη – Τι θα δούμε στην έκθεση που ξεκινάει

Η έκθεση «The world of Banksy» ξεκινάει την παγκόσμια περιοδεία της από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.Τι πρόκειται να δούμε σε αυτή την πολυσυζητημένη έκθεση; Τι μας περιμένει; Πότε ξεκινάει Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου ο προκλητικός και ιδιόρρυθμος κόσμος του Banksy ζωντανεύει στην Τεχνόπολη με μια αφιερωματική έκθεση από την People […]

The World of Bansky στην Τεχνόπολη - Τι θα δούμε στην έκθεση που ξεκινά

Η έκθεση «The world of Banksy» ξεκινάει την παγκόσμια περιοδεία της από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.Τι πρόκειται να δούμε σε αυτή την πολυσυζητημένη έκθεση; Τι μας περιμένει;

Πότε ξεκινάει

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου ο προκλητικός και ιδιόρρυθμος κόσμος του Banksy ζωντανεύει στην Τεχνόπολη με μια αφιερωματική έκθεση από την People Entertainment Group. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Ο Banksy είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της γενιάς μας. Ταυτόχρονα είναι τόσο αντισυμβατικός που κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά του. Όμως όλο και περισσότεροι επιδιώκουν να γνωρίσουν τα έργα του.

Έτσι έναν περίπου χρόνο πριν πήραμε την απόφαση να φιλοξενήσουμε τη συγκεκριμένη έκθεση στην Αθήνα αλλά και δωρίσουμε το σύνολο των κερδών της στην Διεθνή Αμνηστία» τονίζουν οι διοργανωτές.

Τι θα δούμε

«Θα δείτε τον κόσμο που έχει δημιουργήσει ο Banksy συγκεντρωμένο σε ένα μόνο χώρο. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αντίστοιχες εκθέσεις που μπορεί να δει κάποιος σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπου τα έργα του Banksy προβάλλονται σε πίνακες “αποστειρωμένα”.

Στην έκθεση “Τhe world of Banksy” ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το έργο του καλλιτέχνη στο περιβάλλον που το έχει οραματιστεί. Για παράδειγμα το διάσημο έργο με το “Κορίτσι με το μπαλόνι” δεν θα δείτε σε ένα κάδρο πίσω από μια τζαμαρία.

Αντίθετα θα το δείτε σε αναπαράσταση στο φυσικό του περιβάλλον… Όπως ακριβώς αν ήσασταν μπροστά από τον τοίχο που το σχεδίασε.

Η μούχλα του τοίχου θα βρίσκεται εκεί, το ρολόι ηλεκτροδότησης επίσης, όλες οι μικρές λεπτομέρειες θα βρίσκονται μπροστά στα μάτια σας.

Φυσικά αυτή δεν είναι μια έκθεση που ο θεατής πρέπει να νιώσει αμήχανα απέναντι στα έργα. Μπορεί να τα αγγίξει και να φωτογραφηθεί ελεύθερα μπροστά τους.

Θα δείτε αυθεντικές αναπαραστάσεις των φυσικών χωρών που έχει σχεδιάσει το Banksy. Μερικά από τα εμβληματικότερα έργα του είναι το κορίτσι με το μπαλόνι, οι αστυνομικοί που φιλιούνται, κ.α.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις