Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτει – Ιδανικοί προορισμοί μία ανάσα από την Αθήνα
PLUS

Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτει – Ιδανικοί προορισμοί μία ανάσα από την Αθήνα

Η Καθαρά Δευτέρα είναι πάντα το πρώτο επίσημο τριήμερο του χρόνου. Γιατί έχει καρναβάλια, αν σ’ αρέσουν, μεζέδες που σπάνια τρώμε τον υπόλοιπο χρόνο, και –κυρίως– καλές αφορμές για (κοντινές ή λιγότερο κοντινές) εκδρομές. Η Καθαρά Δευτέρα είναι ιδιαίτερη περίπτωση τριημέρου. Γιατί είναι σχεδόν άνοιξη. Γιατί, ακόμα και με χειμωνιάτικο καιρό, μας θυμίζει ότι η […]

Καθαρά Δευτέρα: Προορισμοί μία ανάσα από την Αθήνα

Η Καθαρά Δευτέρα είναι πάντα το πρώτο επίσημο τριήμερο του χρόνου. Γιατί έχει καρναβάλια, αν σ’ αρέσουν, μεζέδες που σπάνια τρώμε τον υπόλοιπο χρόνο, και –κυρίως– καλές αφορμές για (κοντινές ή λιγότερο κοντινές) εκδρομές.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ιδιαίτερη περίπτωση τριημέρου. Γιατί είναι σχεδόν άνοιξη. Γιατί, ακόμα και με χειμωνιάτικο καιρό, μας θυμίζει ότι η άνοιξη είναι κοντά. Φέτος λοιπόν, η Καθαρά Δευτέρα πέφτει 11 Μαρτίου και ελπίζουμε ο καιρός να είναι ο ιδανικός για μία εξόρμηση μακριά από την πολύβουη Αθήνα. Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για κοντινές εκδρομούλες κοντά στην Αθήνα, για αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές.

Χαλκίδα

Πρώτη και πολύ δημοφιλής, η κοντινή Χαλκίδα. Όχι μόνο θα πάρετε τον αέρα σας και πετάξετε τον χαρταετό σας, αλλά θα απολαύσετε και τα καλύτερα εδέσματα, αυτά δηλαδή που ”απαιτεί” η ημέρα! Όλα αυτά σε μόλις 1 ώρα από την Αθήνα.

Εκλεκτά θαλασσινά δίπλα στη θάλασσα, ολόφρεσκα σας περιμένουν σε κάποιο από τα πάρα πολλά ουζερί που έχει η πόλη. Σημειώστε πως η Χαλκίδα εκτός από άριστη ποιότητα σε προϊόντα, έχει άψογες τιμές! Tip. Αν όντως αποφασίσετε εκδρομή μέχρι τη Χαλκίδα και ουζάκι με θαλασσινά δίπλα στο κύμα, κάντε καλύτερα κράτηση γιατί θ αείναι από πολύ δύσκολο μέχρι απίθανο να βρείτε τραπέζι.

Γαλαξίδι

Αρνείστε να μπείτε σε χειμωνιάτικο mood; Είστε παιδιά της θάλασσας, και δεν την απαρνείστε ό,τι καιρό και αν έχει; Τότε το Γαλαξίδι είναι ο προορισμός σας –ένα νησί… στεριανό, που χαρίζει απλόχερα την ψευδαίσθηση πως εδώ μπορείς να “κρυφτείς” ακόμα και από τον χειμώνα!

Σε απόσταση περίπου 210χλμ από την Αθήνα (2,5 – 3 ώρες) συνδυαστικά με την νησιώτικη αύρα του και τις πολλές και καλές επιλογές σε φαγητό και βόλτες, το Γαλαξίδι είναι ακόμα μια πρόταση της τελευταίας στιγμής για την αργία της Καθαράς Δευτέρας.

Λίμνη Δόξα

Η ορεινή Κορινθία επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στους επισκέπτες. Μία από αυτές είναι και η τεχνητή Λίμνη Δόξα. Μία υπέροχη Λίμνη που βρίσκεται στα ορεινά του νομού Κορινθίας σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγικό. Πρόταση: Ένας περίπατος δίπλα στη Λίμνη είναι ότι καλύτερο. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε το φράγμα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και την μονή του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται … μέσα στη Λίμνη.

Ναύπλιο 

Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend όλες τις εποχές του χρόνου. Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα –999 κατά την παράδοση 857 κατ’ άλλους– σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα.

Αίγινα

Το νησί της διπλανής πόρτας, μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, αποτελεί την πιο βολική λύση για κοντινή εκδρομή με άρωμα νησιού. Ιδανικό για περιπάτους με αρχαιολογικό χρώμα στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, το Ναό της Αφαίας, ένα κλασσικό αξιοθέατο στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου πάνω από το θέρετρο της Αγίας Μαρίνας, αλλά και ουζοκατανύξεις στα σοκάκια της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις