Αθήνα

°C

Τρίτη

20

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Επίδομα ενοικίου – δανείου: 260.000 νοικοκυριά θα πάρουν από 70 – 210 ευρώ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Επίδομα ενοικίου – δανείου: 260.000 νοικοκυριά θα πάρουν από 70 – 210 ευρώ

Επίδομα ενοικίου – δανείου: Πόσα χρήματα δικαιούστε Το ποσό του επιδόματος ενοικίου και δανείου που θα καταβάλλει η κυβέρνηση, αλλά και τον αριθμό των δικαιούχων ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πριν λίγους μήνες, στην έκθεση της Θεσσαλονίκης είχαμε ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων ενίσχυσης των εισοδημάτων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αφού αναφέρθηκε σε όσα έχουν πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες προχώρησε στην ανακοίνωση της επιδότησης ενοικίου και δανείου. […]

Επίδομα ενοικίου – δανείου

Επίδομα ενοικίου – δανείου: Πόσα χρήματα δικαιούστε

Το ποσό του επιδόματος ενοικίου και δανείου που θα καταβάλλει η κυβέρνηση, αλλά και τον αριθμό των δικαιούχων ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πριν λίγους μήνες, στην έκθεση της Θεσσαλονίκης είχαμε ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων ενίσχυσης των εισοδημάτων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφού αναφέρθηκε σε όσα έχουν πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες προχώρησε στην ανακοίνωση της επιδότησης ενοικίου και δανείου.

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι, το πρόγραμμα αποτελεί μια τομή για τη χώρα μας. Σήμερα ήρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι 260.000 νοικοκυριά θα πάρουν από 70 – 210 ευρώ ως επίδομα ενοικίου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 200 εκατομμύρια σε 180.000 νοικοκυριά για επιδότηση δανείων.

Τα δύο προγράμματα

Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου

Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ θα αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα.

Στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος.

Πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου

Δεύτερος άξονας της πολιτικής για την κοινωνική προστασία της κατοικίας, είναι το πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου, που σε γενικούς άξονες έχει συμφωνηθεί με τις Τράπεζες.

«Ένα πρόγραμμα που αφορά νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια και σκοπεύει τόσο στην εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όσο επίσης και στην στήριξη του Τραπεζικού συστήματος, στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια για την μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων», είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά και 460.000 άτομα. Με βάση το πρόγραμμα αυτό το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί τη δόση του δανείου.

Oι τράπεζες αναλαμβάνουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εργαλείων που έχουν στη διάθεση τους για τη μείωση της δόσης, δηλαδή την μείωση επιτοκίου, την επιμήκυνση του δανείου και όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα εργαλεία. Με προϋπολογισμό 500 εκατομμύρια ευρώ προχωράμε στην εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν την πρώτη κατοικία στη νέα φάση της ανάκαμψης».

Photos cnn.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις