Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μια έκθεση αφιερωμένη στην εικόνα της Μέριλιν Μονρόε στο Λονδίνο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μια έκθεση αφιερωμένη στην εικόνα της Μέριλιν Μονρόε στο Λονδίνο

Συλλεκτικές φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε συνθέτουν μια έκθεση στο Λονδίνο με τίτλο «Μια εβδομάδα με τη Μέριλιν». Η έκθεση εγκαινιάζεται στο τέλος του μήνα στην Galerie Prints στο Λονδίνο. Οι εικόνες που τράβηξε ο Εντ Φάινγκερς, για τις οποίες δεν έχει χρησιμοποιηθεί φλας παρά μόνο φυσικό φως δείχνουν την ηθοποιό στο μετρό της Νέας Υόρκης, […]

Μέριλιν Μονρόε

Συλλεκτικές φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε συνθέτουν μια έκθεση στο Λονδίνο με τίτλο «Μια εβδομάδα με τη Μέριλιν».

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο τέλος του μήνα στην Galerie Prints στο Λονδίνο.

Οι εικόνες που τράβηξε ο Εντ Φάινγκερς, για τις οποίες δεν έχει χρησιμοποιηθεί φλας παρά μόνο φυσικό φως δείχνουν την ηθοποιό στο μετρό της Νέας Υόρκης, στον σταθμό Grand Central, με κάποιους επιβάτες να μην την αναγνωρίζουν.

Σε μια άλλη εικόνα της έκθεσης ο Φάινγκερς διακρίνεται σε έναν καθρέφτη, ενώ η ηθοποιός δοκιμάζει έναν κορσέ. Ακόμα περιλαμβάνονται φωτογραφίες με την Μέριλιν να παίρνει το δείπνο της σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Στην έκθεση θα υπάρχουν και φωτογραφίες από την ταινία «Επτά Μέρες με τη Μέριλιν» στην οποία πρωταγωνιστεί η Μισέλ Ουίλιαμς.

Οι συγκεκριμένες εικόνες είναι ασπρόμαυρες και μεγάλος αριθμός από αυτές δεν έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν. Πρόκειται για εικόνες του φωτορεπόρτερ Εντ Φάινγκερς που πέρασε μια εβδομάδα φωτογραφίζοντας τη φιγούρα του 20ου αιώνα, τον Μάρτιο του 1955, καταγράφοντας με τον φακό του την καθημερινότητά της.

Το περιοδικό Red Book προσέλαβε τον Φάινγκερς για τη συγκεκριμένη αποστολή, μετά από σύσταση της ίδιας της ηθοποιού.

Τα αρνητικά των φωτογραφιών βρέθηκαν σε μια αποθήκη μετά το θάνατο του φωτογράφου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα το 1961.

Η έκθεση θα βρίσκεται στη “Galerie Prints” έως το τέλος Μαρτίου 2019.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις