Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τσίπρας: Κουτσομπολιό η υπόθεση Πολάκη – Επίθεση στα ΜΜΕ που δεν πανηγυρίζουν για τα… επιτεύγματά του
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τσίπρας: Κουτσομπολιό η υπόθεση Πολάκη – Επίθεση στα ΜΜΕ που δεν πανηγυρίζουν για τα… επιτεύγματά του

Πρώτο υπουργικό μετά τον ανασχηματισμό – Τι είπε για την υπόθεση Πολάκη ο Τσίπρας Κουτσομπολιό χαρακτήρισε την υπόθεση με το δάνειο Πολάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους υπουργούς να μην ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Μίλησε «για δυνάμεις από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος. Δυνάμεις και […]

Αλέξης-Τσίπρας-6.jpg

Πρώτο υπουργικό μετά τον ανασχηματισμό – Τι είπε για την υπόθεση Πολάκη ο Τσίπρας

Κουτσομπολιό χαρακτήρισε την υπόθεση με το δάνειο Πολάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους υπουργούς να μην ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Μίλησε «για δυνάμεις από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος. Δυνάμεις και πρόσωπα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς αλλά προέρχονται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της λαϊκής κεντροδεξιάς ακόμη και του προοδευτικού κοινωνικού φιλελευθερισμού».

Σχολίασε ότι «είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο».

Όσον αφορά τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι θα διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου 2019 «που θα κριθούμε από τον λαό που θα είναι η χώρα το φθινόπωρο του 2019».

Ειρωνείες για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

«Θα θυμάστε ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχαμε ανακοινώσει την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος. Ήρθε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις για άλλη μια φορά καταστροφολογικές προβλέψεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δε θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές».

«Νομίζω ότι μετά από τόσες αποτυχημένες προβλέψεις, ίσως το καλύτερο για μας θα ήταν να προβλέπει διαρκώς την ήττα μας στις επόμενες εκλογές…»

Επίθεση σε Στουρνάρα και ΝΔ

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς του να μην παρασύρονται «σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά».

«Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού.

Και εμείς να συνεχίσουμε τη δική μας δουλειά, το δικό μας έργο, που είναι να δώσουμε ανάσα στην οικονομία, να δώσουμε στήριγμα στους πιο αδύναμους, να προχωρήσουμε στον προοδευτικό θεσμικό μετασχηματισμό».

Επίθεση και στα ΜΜΕ

«Μπορεί βέβαια η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα να μην ενδιαφέρεται για αυτές τις ειδήσεις, αλλά εγώ σήμερα θα σας ζητήσω να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα. Όχι με αυτά που κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να ασχοληθούμε, προκειμένου να κρύψουν την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού τους αφηγήματος για την έξοδο της χώρας από τη κρίση».

“Αποθέωση” για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης

«Βέβαια αυτά δε θα τα διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των κρατικοδίαιτων Κυριακάτικων εφημερίδων. Δηλαδή των εφημερίδων που ζουν από θαλασσοδάνεια που ποτέ δεν ελέγχθηκαν από τους ιθύνοντες του τραπεζικού μας συστήματος. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι, που επιμένουν να μη κατανοούν και το γιατί οι δημοσκοπήσεις των ίδιων μέσων αστοχούν, είναι ότι όλα αυτά αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Συμπολίτες μας που στη πλειοψηφία τους βρίσκονται έξω από τα ραντάρ του πολιτικού συστήματος αλλά και των μετρήσεων. Και αυτοί οι συμπολίτες μας, δε περιμένουν να διαβάσουν τα πρωτοσέλιδα. Ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι ποιοι είναι αυτοί που τους είχαν βυθίσει στη φτώχεια και στο περιθώριο και ποιος για πρώτη φορά και παρά τη κρίση, νοιάστηκε για αυτούς».

Δείτε την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις