Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Φυσικοί τρόποι για να σταματήσεις το ροχαλητό του συντρόφου σου
ΥΓΕΙΑ

Φυσικοί τρόποι για να σταματήσεις το ροχαλητό του συντρόφου σου

Η ιερή στιγμή του ύπνου δε θα έπρεπε να διακόπτεται από κανένα ενοχλητικό ροχαλητό. Σκέψου πώς έχεις σχολάσει από τη δουλειά και έρχεται η ώρα γι’αυτή την στιγμή που περίμενες μέσα στην ημέρα. Αυτή του ύπνου, αγκαλιά με τον αγαπημένο σου. Κάποια στιγμή όμως μέσα στη νύχτα ξυπνάς από έναν ενοχλητικό θόρυβο. Ο ύπνος σου […]

Η ιερή στιγμή του ύπνου δε θα έπρεπε να διακόπτεται από κανένα ενοχλητικό ροχαλητό. Σκέψου πώς έχεις σχολάσει από τη δουλειά και έρχεται η ώρα γι’αυτή την στιγμή που περίμενες μέσα στην ημέρα. Αυτή του ύπνου, αγκαλιά με τον αγαπημένο σου.

Κάποια στιγμή όμως μέσα στη νύχτα ξυπνάς από έναν ενοχλητικό θόρυβο. Ο ύπνος σου διακόπτεται βίαια και ψάχνεις τρόπους για να κάνεις το ροχαλητό να σταματήσει. Το να τον σκουντάς όλη τη νύχτα ή να του παίρνεις την κουβέρτα και να κρυώνει δε βοήθησε ποτέ κανέναν!

Η Daily Mail αποκαλύπτει μερικούς απλούς και φυσικούς τρόπους για να σταματήσεις το ροχαλητό του διπλανού σου και να συνεχίσεις τον ύπνο σου δίχως ενοχλήσεις μέσα στο βράδυ.

Δείτε παρακάτω τους παράγοντες που ευθύνονται για το ροχαλητό καθώς και τρόπους για να το αντιμετωπίσετε, φυσικά!

Αν είσαι άρρωστος

Το να είναι κάποιος άρρωστος ή να έχει βουλωμένη μύτη είναι βασικός παράγοντας ροχαλητού. Τότε μπορεί να πιει ένα ζεστό ρόφημα. Ένα ζεστό μπάνιο θα βοηθούσε εξίσου. Με το μπάνιο και το ρόφημα, θα καθαρίσει τις ρινικές διόδους πριν τον ύπνο.

Στάση Σώματος

Το να κοιμάται κάποιος ανάσκελα είναι ένας από τους λόγους του ροχαλητού. Σε αυτή τη στάση, η βάση της γλώσσας και ο μαλακός ουρανίσκος πάνε προς τα πίσω στο λαιμό. Αντίθετα, στα πλάγια αυτό δεν συμβαίνει και το ροχαλητό σταματά.

Κούραση

Η κούραση παίζει εξίσου πολύ καίριο ρόλο στο ροχαλητό, καθώς οι μύες χαλαρώνουν όταν βρίσκεσαι σε βαθύ ύπνο. Αν κάποιος ροχαλίζει δυνατά, ίσως είναι πιο κουρασμένος από ότι νομίζεις. Δείξε λίγο έλεος και μην του κρατήσεις μούτρα το πρωί.

Κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι ακόμη ένας παράγοντας που χειροτερεύει το ροχαλητό. Ακόμη και αυτοί που δεν ροχαλίζουν, μπορεί να το κάνουν αν πιουν πολύ. Οπότε αν ο καλός σου το παρακάνει με τα ποτάκια, είναι αφορμή να τα περιορίσει.

Σωματικό βάρος

Τέλος, το σωματικό βάρος συνδέεται με το ροχαλητό, καθώς πιέζει την διάμετρο του λαιμού. Μία ιδανική λύση θα ήταν να ξεκινήσει διατροφή και άσκηση. Το ροχαλητό θα μειωθεί και η ποιότητα ζωής σας θα βελτιωθεί κατά πολύ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις