Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Πολάκης επιμένει: Θα πάω στον Στουρνάρα και δεν θα φύγω αν δεν ελέγξει τα δάνεια των άλλων (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολάκης επιμένει: Θα πάω στον Στουρνάρα και δεν θα φύγω αν δεν ελέγξει τα δάνεια των άλλων (vid)

Με όλους τα βάζει ο Παύλος Πολάκης, παρά τον μεγάλο σάλο που έχει προκληθεί μετά την υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα  Μιλώντας στη Βουλή πριν λίγο ο κ. Πολάκης είπε ότι «θα πάω στον Στουρνάρα και θα απαιτήσω να ελέγξει τα δάνεια των άλλων και δεν θα φύγω αν δεν το κάνει». Στην […]

Παύλος Πολάκης 1

Με όλους τα βάζει ο Παύλος Πολάκης, παρά τον μεγάλο σάλο που έχει προκληθεί μετά την υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα 

Μιλώντας στη Βουλή πριν λίγο ο κ. Πολάκης είπε ότι «θα πάω στον Στουρνάρα και θα απαιτήσω να ελέγξει τα δάνεια των άλλων και δεν θα φύγω αν δεν το κάνει».

Στην αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης για την ιδιότητα κάτω από την οποία θα το κάνει, ο Παύλος Πολάκης αναρωτήθηκε «δεν έχω το δικαίωμα ως Έλλην πολίτης;». “Θα το κάνω με την ιδιότητα του ανθρώπου που κατακρεουργήθηκε από τα ΜΜΕ σας εδώ και τρεις ημέρες».

Ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες περί υποκλοπής της συνομιλίας λέγοντας ότι «εγώ δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα, έχω μεγάλο μνημονικό, δεν τον έχω ηχογραφήσει, θυμάμαι τι έχω πει πριν από 25 χρόνια».

Απέδωσε δε, τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι «τα κάνει αυτά εναντίον μου γιατί αποκάλυψα το KEΕΛΠΝΟ και τη Novartis που είναι μπλεγμένος αυτός και η γυναίκα του».

Παναγιωτόπουλος: Παράνομο αυτό που κάνατε

Στην τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη απάντησε αρχικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι «δεν αναφέρθηκα ούτε στα δημοσιεύματα ούτε στην δανειακή πολιτική της τράπεζας ούτε στον ρόλο του διοικητή της ΤτΕ. Αναφέρθηκα στον νόμο που δεν είναι ηλιθιότητα. Είπα ότι με βάση όσα ισχυριστήκατε ότι καταγράψατε τον διοικητή χωρίς την συγκατάθεσή του τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο».

Παπαθεοδώρου: Πρέπει να παραιτηθείτε

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε ότι «πολιτικά σας λέω ότι από την στιγμή που έρχεστε εδώ και τραβάτε το θέμα πίσω και μας λέτε ότι δεν κάνατε υποκλοπή τότε ακυρώσετε την ανάρτησή σας πριν από μια μέρα. Αλλιώς ο υπουργός που λέει στον διοικητή της ΤτΕ πως θα πάει από εκεί για να του δείξει δεν είναι συμπεριφορά ευρωπαϊκής χώρας. Είναι προσφιλής σας τακτική αυτή. Κρατάτε διπλά βιβλία συκοφαντείτε και όταν πάτε στην επιτροπή δεοντολογίας λέτε ότι τα κάνετε για πολιτικούς λόγους και ζητάτε να διατηρηθεί η ασυλία σας. Πρέπει να παραιτηθείτε».

Γεωργιάδης: Το παίζεις και υπουργός

Βέλη προς τον αναπληρωτή υπ. Υγείας εξαπέλυσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης προς τον Γιάννη Στουρνάρα και τη σύζυγό του για εν εξελίξει υπόθεση υπενθύμισε ότι «με το νόμο Καλογήρου θα έπρεπε να πληρώσεις και πρόστιμο. Και το παίζεις και υπουργός».

Στουρνάρας: Να παρέμβει ο Τσίπρας

Νωρίτερα με δήλωσή του, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για βάναυση θεσμική εκτροπή και ζητούσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

“Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η ανάρτηση του Πολάκη στο Facebook- Διαψεύδει την ηχογράφηση 

Όσα είπε στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης:

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στηρίζει με πάθος τον κ. Πολάκη και ζητά… σεβασμό.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές», προσθέτει η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμη: 

Γιάννης Στουρνάρας για δάνειο Πολάκη

Σάλος με τον Πολάκη: Για βάναυση θεσμική εκτροπή μιλά ο Στουρνάρας – Ζητά την παρέμβαση Τσίπρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις