Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Tips διαχείρισης χρόνου από μια expert της Google
PLUS

Tips διαχείρισης χρόνου από μια expert της Google

Έχουμε σκεφτεί ποτέ πόσο δυσκολευόμαστε με τη διαχείριση του χρόνου μας καθημερινά; Ένα ζήτημα που μας αγχώνει και τελικά δεν καταφέρνουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Η Laura Mae Martin είχε από μικρή μια ανάγκη να είναι αποτελεσματική και να φέρνει εις πέρας ότι είχε αναλάβει. Πράγμα που την κατέστησε σήμερα, υπάλληλο της Google. To mantra […]

Tips διαχείρισης χρόνου από μια expert της Google

Έχουμε σκεφτεί ποτέ πόσο δυσκολευόμαστε με τη διαχείριση του χρόνου μας καθημερινά; Ένα ζήτημα που μας αγχώνει και τελικά δεν καταφέρνουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε.

Η Laura Mae Martin είχε από μικρή μια ανάγκη να είναι αποτελεσματική και να φέρνει εις πέρας ότι είχε αναλάβει. Πράγμα που την κατέστησε σήμερα, υπάλληλο της Google. To mantra της είναι: «Γνώριζε τι θέλεις να κάνεις, προσπάθησε να το κάνεις και κάνε το.»

Υπεύθυνη για την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού και τον άνθρωπο που θέσπισε το αξιοζήλευτο: 20% του εργασιακού χρόνου μπορούν οι υπάλληλοι να το χρησιμοποιούν για προσωπικές τους υποθέσεις. Αυτό την οδήγησε στο να δημιουργήσει και μια νέα τάση. Το “mindful productivity” ή αλλιώς προσεκτική παραγωγικότητα. Πυλώνες τις οποίας είναι τα ακόλουθα 5 tips.

Βάλε τη δουλειά στο πρόγραμμά σου και όχι το πρόγραμμα στη δουλειά σου

Ο κάθε οργανισμός λειτουργεί με βάση τον «χρονότυπο» του. Αν λειτουργείς καλύτερα το βράδυ (όπως και οι περισσότεροι υπάλληλοι της Google μιας και όλη την υπόλοιπη ημέρα βρίσκονται σε meetings), επίλεξε να κάνεις πράγματα σχετικά με τη δουλειά εκείνες τις ώρες. Αφού και πιο παραγωγική θα είσαι και πιο γρήγορα θα φέρεις εις πέρας ό,τι χρειαστεί. Και μην μπεις στον πειρασμό να διακόψεις αυτή τη διαδικασία για κανένα λόγο.

Αν είσαι παραγωγική στη δουλειά σου με έναν τρόπο, κάνε το εντελώς αντίθετο στην προσωπική σου ζωή

Αν είσαι freak της οργάνωσης στη δουλειά σου, φρόντισε στη ζωή σου να είσαι πιο χαλαρή. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία. Γιατί αν λειτουργείς με τους ίδιους ρυθμούς και στους δυο τομείς σύντομα θα τελειώσουν οι αντοχές σου. Και ούτε παραγωγική θα είσαι, ούτε τον χρόνο σου θα μπορείς να διαχειριστείς.

Χρησιμοποίησε ουσιαστικά τα διαλείμματά σου

Όταν είσαι χαλαρός και χωρίς άγχος, το μυαλό δουλεύει πιο αποτελεσματικά. Γι’ αυτό κατά τη διάρκεια του time-off, μη χάνεσαι στο κινητό σου και στα social media. Αντιθέτως, κάνε πράγματα που θα σε βοηθήσουν να πας μπροστά. Δώσε στο μυαλό (και τον εαυτό σου) την ευκαιρία να δημιουργήσει καινούργια ανοίγματα. Μην απαντάς σε email ή μην κάνεις τίποτα σχετικό με δουλειά. Άφησε τον εαυτό σου χαλαρό και κράτα τις ισορροπίες.

Φτιάξε τις ρυθμίσεις των εφαρμογών σου

Αυτό είναι ένα βήμα που πολλοί θεωρούν υπερτιμημένο και το παρακάμπτουν. Αλλά οι επιλογές που μπορεί να σου δώσουν, είτε για εξοικονόμηση χρόνου και απλοποίηση διαδικασιών μπορεί να σου προσφέρουν την ευκαιρία να διαμορφώσεις τελείως διαφορετικά το πρόγραμμά σου.

Προσδιόρισε τι είναι για εσένα μια παραγωγική ημέρα

Για τους περισσότερους, παραγωγική μέρα είναι εκείνη που έχουν ολοκληρώσει όσο το δυνατό περισσότερα. Η Martin δε συμφωνεί. Παραγωγική ημέρα μπορεί να είναι για κάποιον η πλήρης χαλάρωση του, βλέποντας σειρές και ταινίες στο Netflix.

To mantra της είναι: «Γνώριζε τι θέλεις να κάνεις, προσπάθησε να το κάνεις και κάνε το.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις