Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / S.O.S. για να σωθούν εκατομμύρια συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

S.O.S. για να σωθούν εκατομμύρια συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό

Αιτήσεις εκ νέου για τις συντάξεις πρέπει να υποβάλουν εκατομμύρια συνταξιούχοι για να μην χάσουν τα χρήματα μετά τον επανυπολογισμό. Αφορά σε περίπου δύο εκατομμύρια συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, και Ταμείων ΔΕΚΟ πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έτσι ώστε […]

S.O.S.-για-να-σωθούν-εκατομμύρια-συντάξεις-μετά-τον-επανυπολογισμό.jpg

Αιτήσεις εκ νέου για τις συντάξεις πρέπει να υποβάλουν εκατομμύρια συνταξιούχοι για να μην χάσουν τα χρήματα μετά τον επανυπολογισμό.

Αφορά σε περίπου δύο εκατομμύρια συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, και Ταμείων ΔΕΚΟ πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έτσι ώστε να λάβουν γνώση του επανυπολογισμού της σύνταξής τους με τα έτη ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης, τον μισθό που καθορίζει την ανταποδοτική σύνταξη που λαμβάνουν, τις κρατήσεις που τους έχουν επιβληθεί, αλλά κυρίως τα ποσά των προσωπικών διαφορών.

Ακόμη ένας παραλογισμός

Δεν έχουν αναρτηθεί τα ενημερωτικά που θα έπρεπε να λαμβάνουν και έτσι η αίτηση που θα πρέπει να κάνουν παίρνει τον χαρακτήρα ένστασης η οποία πρέπει να υποβληθεί άμεσα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί ότι αποδέχονται τον επανυπολογισμό και συμφωνούν με το ποσό που τους καταβάλλεται, ακόμη και εάν υπάρχουν λάθη ή παράνομες κρατήσεις.

Εάν δεν υπάρξει έκδοση νέας συνταξιοδοτικής απόφασης οι συνταξιούχοι στερούνται το δικαίωμα να σε αναδρομικά από παράνομες μειώσεις.

Οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων θα πρέπει να ζητούν τη νέα συνταξιοδοτική απόφαση η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία μετά από μεταβολή της αρχικής σύνταξης και ανάλυση του επανυπολογισμού της σύνταξής τους.

Αναλυτικά

Πόσα είναι τα έτη ασφάλισης που υπολογίστηκαν για το νέο ποσό της σύνταξης.

Ποιο είναι το ποσοστό αναπλήρωσης που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης

Ποιες συντάξιμες αποδοχές έχουν ληφθεί υπόψη ώστε να γίνει ο υπολογισμός της ανταποδοτικής σύνταξης βάσει των ετών ασφάλισης.

Ποια είναι η προσωπική διαφορά μεταξύ παλιάς και νέας σύνταξης.

Ποιες είναι οι κρατήσεις που επιβάλλονται και σε ποια ποσά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις