Πανελλήνιες εξετάσεις: Συνεχίζονται τα “παιχνίδια”, νέα δεδομένα για τον βαθμό απολυτηρίου

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις: Συνεχίζονται τα “παιχνίδια”, νέα δεδομένα για τον βαθμό απολυτηρίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Συνεχίζονται τα “παιχνίδια” του υπουργείου Παιδείας με τις Πανελλήνιες, με γονείς και μαθητές να αδυνατούν να κάνουν οποιονδήποτε προγραμματισμό Τελικά η προεκλογική περίοδος στην οποία έχει μπει η χώρα φαίνεται πως «πάγωσε» το υπουργείο Παιδείας και δεν θα προχωρήσει στη σύνδεση του βαθμού του απολυτηρίου με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν θα μετράει ο […]

19.02.2019 | 08:01

Συνεχίζονται τα “παιχνίδια” του υπουργείου Παιδείας με τις Πανελλήνιες, με γονείς και μαθητές να αδυνατούν να κάνουν οποιονδήποτε προγραμματισμό

Τελικά η προεκλογική περίοδος στην οποία έχει μπει η χώρα φαίνεται πως «πάγωσε» το υπουργείο Παιδείας και δεν θα προχωρήσει στη σύνδεση του βαθμού του απολυτηρίου με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή σε κάποια σχολή πανεπιστημίου.

Αν και ισχύει η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο, πρακτικά αυτό θα αφορά σε σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Έτσι οι μαθητές-υποψήφιοι φοιτητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει. Πρόκειται για τα Αρχαία, την Ιστορία, τη Φυσική, τη Βιολογία, τη Χημεία, τις Μαθηματικά, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, την Πληροφορική. Ωστόσο υπενθυμίζεται πως τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.

Αγωνία για 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου

Οι μαθητές θα πρέπει τον ερχόμενο Ιούλιο, αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς να συμπληρώσουν Α’ δήλωση προτίμησης για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπληρώνοντας τα 10 τμήματα που επιθυμούν να εισαχθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με «Το Έθνος» υπάρχουν νέα τμήματα για τα οποία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση τόσο για το γνωστικό τους αντικείμενο όσο όμως και για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Παράλληλα οι μαθητές των ΕΠΑΛ βλέπουν να καταργούνται ΤΕΙ και να χάνονται θέσεις. Αυτό, γιατί εκείνοι εισάγονται με ποσοστό 20% στα ΤΕΙ και με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ μειώθηκαν ήδη οι θέσεις που τους αναλογούν κατά 1.143.

Φυσικά, έπεται και συνέχεια συγχωνεύσεων, χωρίς όμως να υπάρχει καμία ενημέρωση ακόμη.

Exit mobile version