Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι ανήλικοι που έκλεβαν φούρνους τη νύχτα (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ανήλικοι που έκλεβαν φούρνους τη νύχτα (vid)

Οι ανήλικοι που είχαν κάνει σύστημα τις ληστείες σε φούρνος μέσα στη νύχτα, φαίνεται πως συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία. Τους πρόδωσαν οι κάμερες ασφαλείας ενώ οι ταμειακές που είχαν αδειάσει δεν ήταν λίγες. Το μεσημέρι της Δευτέρας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επιτυχώς η σπείρα εξαρθρώθηκε και συνελήφθη. Η δράση των ληστών Οι δράστες συνήθιζαν […]

Οι ανήλικοι που έκλεβαν φούρνους τη νύχτα (vid)

Οι ανήλικοι που είχαν κάνει σύστημα τις ληστείες σε φούρνος μέσα στη νύχτα, φαίνεται πως συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία. Τους πρόδωσαν οι κάμερες ασφαλείας ενώ οι ταμειακές που είχαν αδειάσει δεν ήταν λίγες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επιτυχώς η σπείρα εξαρθρώθηκε και συνελήφθη.

Η δράση των ληστών

Οι δράστες συνήθιζαν να χτυπούν φούρνους, χωρίς καν να φορούν κουκούλες ή να κρύβουν τα πρόσωπά τους. Στα βίντεο έχουν καταγραφεί να σπάνε τις τζαμαρίες των καταστημάτων χρησιμοποιώντας καπάκια από φρεάτια. «Σε ένα χρόνο με έκλεψαν επτά φορές», λέει ο ιδιοκτήτης που απειλείται με πρόστιμο από την εφορία επειδή του έκλεψαν την ταμειακή μηχανή.

Οι ανήλικοι δράστες είχαν δημιουργήσει ολιγομελείς ομάδες που έκλεβαν αυτοκίνητα ή μηχανές. Στη συνέχεια πλησίαζαν τα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει με τα κλεμμένα οχήματα, αργά το βράδυ ή νωρίς τα ξημερώματα.

Οι περιοχές δράσης τους 

Οι ανήλικοι δρούσαν σε περιοχές όπως η Αργυρούπολη, η Ηλιούπολη, ο Άλιμος, η Γλυφάδα, η Δάφνη, ο Βύρωνας και η Νέα Σμύρνη. Η σπείρα είχε προβεί σε αλλεπάλληλες κλοπές από τις αρχές του χρόνου αλλά η δράση τους τερματίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου όταν, μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Το αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων.

Θύμα της σπείρας είχε πέσει επανειλημμένα ένας ιδιοκτήτης φούρνων στην Αττική που εγκατέστησε κάμερες ασφαλείας στα καταστήματά του. Το υλικό από το κλειστό κύκλωμα βοήθησε στην αναγνώριση και τη σύλληψη των δραστών. «Είμαι χρεωμένος, χρωστάω στους τζαμάδες, στα έπιπλα» δήλωσε ο ιδιοκτήτης, που καλείται να πληρώσει πρόστιμο στην εφορία επειδή του έκλεψαν την ταμειακή μηχανή.

Οι δράστες προκάλεσαν ζημιά ύψους 20.000 ευρώ γιατί έσπασαν ψυγεία, πέρα από τις τζαμαρίες και τις βιτρίνες. Ήταν τέτοιο το κόστος της ζημιάς που δεν μπορούσε να το πληρώσει για να ξαναφτιάξει το μαγαζί του. «Πληρώνω ενοίκια και το έχω κλειστό» και σημειώνει πως αν δεν βρει τελικά τρόπο να αποκαταστήσει τις ζημιές, θα αναγκαστεί να το κλείσει οριστικά και να απολύσει πέντε ανθρώπους.

Στα βίντεο που ακολουθούν, οι ανήλικοι δράστες φαίνεται να πλησιάζουν και να μπαίνουν στα κλειστά καταστήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις