Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Άγουρη συμμορία” πίσω από δεκάδες ληστείες στα Νότια Προάστια, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Άγουρη συμμορία” πίσω από δεκάδες ληστείες στα Νότια Προάστια, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Σπείρα ανηλίκων, κάποιοι από τους οποίους το είχαν σκάσει από ίδρυμα αρωγής στο Βόλο, βρίσκονταν πίσω από τις αλλεπάλληλες ληστείες σε καταστήματα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Σχεδόν κάθε νύχτα  Οι ανήλικοι κάθε νύχτα σχεδόν, ξεκολλούσαν μεταλλικά φρεάτια από τους δρόμους, στοχοποιούσαν τα καταστήματα σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ν. Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σπείρα ανηλίκων, κάποιοι από τους οποίους το είχαν σκάσει από ίδρυμα αρωγής στο Βόλο, βρίσκονταν πίσω από τις αλλεπάλληλες ληστείες σε καταστήματα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Σχεδόν κάθε νύχτα 

Οι ανήλικοι κάθε νύχτα σχεδόν, ξεκολλούσαν μεταλλικά φρεάτια από τους δρόμους, στοχοποιούσαν τα καταστήματα σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ν. Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και ξεκινούσαν.

Εκσφενδόνιζαν βαριά μεταλλικά αντικείμενα  

Εκσφενδόνιζαν τα βαριά μεταλλικά αντικείμενα στις τζαμαρίες κι όταν τις θρυμμάτιζαν ορμούσαν στο εσωτερικό τους και άρπαζαν μετρητά από ταμειακές μηχανές και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκαν στο εσωτερικό τους.

Στα ίχνη τους η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής

Η “άγουρη σπείρα” εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Εκτός από τις ληστρικές επιθέσεις που προκαλούσαν και μεγάλη οικονομική ζημία στους καταστηματάρχες, οι ανήλικοι ενέχονται και σε κλοπές μοτοσικλετών  και αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Επιχείρηση σε τρεις περιοχές

Μετά από επιχείρηση σε Δάφνη, Ομόνοια και Ν. Κόσμο, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι, μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.

Από τις αρχές του χρόνου η δράση τους

Διαπιστώθηκε ότι οι δράστες από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει συμμορία με διαρκή δράση και διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Εντόπιζαν καταστήματα και έσπαγαν τις προσόψεις

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, λέει η Αστυνομία, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, κινούμενοι με δίκυκλες μοτοσυκλέτες και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει, εντόπιζαν καταστήματα και με τη χρήση μεταλλικών αντικειμένων, έσπαγαν τις προσόψεις και τις εισόδους των καταστημάτων, αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και χρήματα.

Σε Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Άλιμο, Γλυφάδα, Δάφνη, Βύρωνα, Νέα Σμύρνη οι κλοπές 

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι 20 κλοπές από καταστήματα, δύο 2 κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και πέντε 5 κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών, από τις περιοχές της Αργυρούπολη, Ηλιούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, Δάφνης, Βύρωνα και Νέας Σμύρνης.

Πολύ περισσότερες οι εισβολές

Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς τα στοιχεία της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής  Αττικής, αναφέρουν ότι ο αριθμός των εισβολών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις