Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πολάκης: Λαλίστατος για το δάνειο, κιχ για το πόθεν έσχες – Ο ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει και τα βάζει με τη ΝΔ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πολάκης: Λαλίστατος για το δάνειο, κιχ για το πόθεν έσχες – Ο ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει και τα βάζει με τη ΝΔ

Χαμός με το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την χρεοκοπημένη Attica Bank – Ο υπουργός απαντά, αλλά σιωπή για το πόθεν έσχες Από το Facebook προσπάθησε ξανά ο Παύλος Πολάκης να δώσει απαντήσεις τόσο για το καταναλωτικό δάνειο που πήρε από την Attica Βank όσο και για τα εισοδήματά του. Πέρα όμως από την επίθεση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» […]

Παύλος-Πολάκης-11.jpg

Χαμός με το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την χρεοκοπημένη Attica Bank – Ο υπουργός απαντά, αλλά σιωπή για το πόθεν έσχες

Από το Facebook προσπάθησε ξανά ο Παύλος Πολάκης να δώσει απαντήσεις τόσο για το καταναλωτικό δάνειο που πήρε από την Attica Βank όσο και για τα εισοδήματά του.

Πέρα όμως από την επίθεση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που αποκάλυψε το καταναλωτικό δάνειο και την ανακοίνωση της τράπεζας, ο ίδιος δεν αναφέρει πουθενά για τους διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς που έλεγε ότι έπαιρνε πριν γίνει υπουργός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν απαντά στο ερώτημα σχετικά με τα εισοδήματα που είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του, τα οποία είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δηλώσεις του, ότι έβγαζε περισσότερα χρήματα πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο.

Το μόνο που επισημαίνει σχετικά με την εργασία του πριν τον κάνει υπουργό ο Αλέξης Τσίπρας είναι πως από το 2000 έως το 2015 ήταν στον ιδιωτικό τομέα και όχι στον δημόσιο.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ που έβγαλε το “φλεμα”:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την Attica Bank εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση :

Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.

Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες

Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).

Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να έχει να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας.

ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ :

ΥΓ 1) και για ξεκαθαρίζουμε με τη λάσπη περι εισοδημάτων μου που τα υπολογίζουν με αλχημείες:ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ !! Δεν ημουν ποτέ στο δημοςιο συςτημα υγείας μετα που τελείωσα και την εξειδίκευση στη Μεθ (αυγουςτος 2000).Εκανα 13 αιτήσεις οπως εχω ξαναπεί ,αλλα δε διορίστηκα ποτέ !!!…..

2) Θα μας πει το πρώτο ΦΛΕΜΑ ,πως χρηματοδοτήθηκε με 1,7 δις μεςω Ελβετίας απο γνωστό εφοπλιστή ,τον ίδιο που χρηματοδότησε και τη Μαρεβα Μητσοτάκη ;;;;;; Η αυτο ειναι συνήθης πρακτική τωρα που στέγνωσε η βρύση του ΚΕΕΛΠΝΟ…..

Η ανακοίνωση της τράπεζας

«Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Attica Bank.

«Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας».

«Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες», υπογραμμίζει.

«Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%)».

«Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας», καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Τα ερωτήματα

Μόνο που από μια απλή ανάγνωση του Πόθεν Εσχες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκύπτει οτι το 2014 είχε εισοδήματα 54.436 ευρώ, ενώ για το 2015 τα έσοδά του ανήλθαν σε 100.333 ευρώ.

Και προκύπτει φυσικά το ερώτημα αν ο Παύλος Πολάκης είπε ψέματα για τα εισοδήματά του σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ευκολία με την οποία του δόθηκε το δάνειο ή αν όντως έχει αποκρύψει εισοδήματα από την εποχή που εργαζόταν ως γιατρός.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου 

Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του.

Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα.

Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Άδωνις: Σκίσ’ τους Παυλάρα

Από τους πρώτους που σχολίασαν φυσικά την υπόθεση Πολάκη ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης που έχει κόντρα με τον αναπληρωτή υπουργό:

Επειδή χθες σας είπα ότι ρώτησα +1000 ανθρώπους αν θα τους έδινε η Τράπεζα τους το δάνειο που έδωσε η Τράπεζα στον Πολάκη και ούτε ένας δεν μου είπε ναι, δείτε και το βίντεο με τα μάτια σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις