Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κι άλλο “κρούσμα”: Όταν ο Τόλκας έβριζε δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ – “Κομματικά μορφώματα, διψούν για εξουσία” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κι άλλο “κρούσμα”: Όταν ο Τόλκας έβριζε δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ – “Κομματικά μορφώματα, διψούν για εξουσία” (vid)

Ο Άγγελος Τόλκας, εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται με χαμόγελο να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ανήκει πλέον στο δυναμικό της κυβέρνησης και μαζί με τους υπόλοιπους θα “βγαίνει” στα παράθυρα των καναλιών για να την υποστηρίζει με θέρμη… Είναι άξιον απορίας βέβαια πώς θα το κάνει, όταν δεν έχει περάσει καιρός […]

Άγγελος-Τόλκας.jpg

Ο Άγγελος Τόλκας, εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται με χαμόγελο να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ανήκει πλέον στο δυναμικό της κυβέρνησης και μαζί με τους υπόλοιπους θα “βγαίνει” στα παράθυρα των καναλιών για να την υποστηρίζει με θέρμη…

Είναι άξιον απορίας βέβαια πώς θα το κάνει, όταν δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ασκούσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Ο Άγγελος Τόλκας και ο Θάνος Μωραΐτης ήταν τα δύο «παπανδρεϊκά» στελέχη που επέλεξε να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση, στον ανασχηματισμό, κίνηση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Η υπουργοποίηση δύο πρώην στελεχών του ΚΙΝΑΛ, δείχνει πως ο πρωθυπουργός θέλει να περιορίσει το κίνημα πριν από τις εκλογές με στόχο να επωφεληθεί το ποσοστό και να αναγκάσει τη Φώφη Γεννηματά να τον προσεγγίσει.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, έχουν διαφορετική ανάγνωση των αποτελεσμάτων των κινήσεων του κ. Τσίπρα.

Πιστεύουν ότι το κόμμα τους δεν συνθλίβεται από την πίεση που ασκούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ αλλά αντίθετα, συσπειρώνεται.

«Αν δείτε τι γράφουν σχόλια αναγνωστών στο διαδίκτυο για τους μεταγραφέντες του κ. Τσίπρα, θα καταλάβετε για το αν βρίσκουν αποδοχή και οι μεταγραφές αλλά και τα ίδια τα πρόσωπα» αναφέρουν συνομιλητές της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Λόγος και το γεγονός ότι στο παρελθόν αμφότεροι είχαν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις κατά της κυβέρνησης.

Όπως όταν ο κ. Τόλκας επέκρινε σφοδρά την κυβέρνηση, τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για την επιλογή της να «ανοίξει» το Σκοπιανό.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Ιούνιο, ο κ. Τόλκας τόνιζε ότι ξεπεράστηκαν όλες οι «κόκκινες» γραμμές, αλλά και για «κομματικά μορφώματα» που μόνο στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας.

Και ο Μωραΐτης δεν πάει πίσω…

Οι αναρτήσεις του στα social media που μάλλον θα ήθελε σήμερα να σβήσει είναι ενδεικτικές:

«Το μοναδικό τους σχέδιο ήταν και είναι ο τυχοδιωκτισμός. Αυτή ήταν η μοναδική τους στρατηγική» έλεγε το Μάρτιο του 2017.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης» έλεγε τον Φεβρουάριο του 2017.

«Εμείς με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ποτέ» διατράνωνε τον Νοέμβριο του 2016.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι γραφείο εύρεσης υπουργικών χαρτοφυλακίων για την επόμενη κυβέρνηση» διαβεβαίωνε την ίδια περίοδο.

Περασμένα ξεχασμένα όμως όλα αυτά, μπροστά στην καρέκλα…

Στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 1996, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, είχαν «κονταροχτυπηθεί» για δεύτερη και τελευταία φορά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, διεκδικώντας την προεδρία του Κινήματος.

Ο τότε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, στην παρέμβασή του δήλωνε πως «είμαστε ολόκληροι ΠΑΣΟΚ».

Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, τα σχόλια σε παλιότερες αναρτήσεις του κ. Μωραΐτη «πήραν» φωτιά. Οι χρήστες εξαπέλυσαν «πυρά» εξαιτίας της μεταστροφής του και της υπουργοποίησής του επί ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις