Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φρίκη σε ζωολογικό κήπο: Ξερίζωσαν τα νύχια λέαινας με πένσα για να «παίζουν» τα παιδιά (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη σε ζωολογικό κήπο: Ξερίζωσαν τα νύχια λέαινας με πένσα για να «παίζουν» τα παιδιά (vid)

Σάλος έχει ξεσπάσει για ζωολογικό κήπο που αφαίρεσε τα νύχια μιας νεαρής λέαινας ώστε να μπορούν να παίζουν μαζί της τα παιδιά χωρίς να γρατσουνιστούν Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο Rafah στην Γάζα της Παλαιστίνης, αφαίρεσαν τα νύχια της μόλις 14 μηνών λέαινας με πένσα και μετά της έκαναν ράμματα. Είχε προηγηθεί ένεση με ηρεμιστικό […]

Ξερίζωσαν τα νύχια λέαινας με πένσα

Σάλος έχει ξεσπάσει για ζωολογικό κήπο που αφαίρεσε τα νύχια μιας νεαρής λέαινας ώστε να μπορούν να παίζουν μαζί της τα παιδιά χωρίς να γρατσουνιστούν

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο Rafah στην Γάζα της Παλαιστίνης, αφαίρεσαν τα νύχια της μόλις 14 μηνών λέαινας με πένσα και μετά της έκαναν ράμματα.

Είχε προηγηθεί ένεση με ηρεμιστικό για να μην αντιδράει.

Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου, Μοχάμεντ Τζούμα, δήλωσε ότι «προσπάθησε να μειώσει την επιθετικότητα του λιονταριού» ώστε να μπορεί να είναι «πιο φιλικό» με τους επισκέπτες.

Οι οργανώσεις ζώων κατηγόρησαν τον ζωολογικό κήπο για σκληρότητα και απανθρωπιά

Ωστόσο, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έκραξαν την αφαίρεση των νυχιών χαρακτηρίζοντάς την «σκληρή» ενώ την ίδια ώρα τα ζώα υπόκεινται σε «τρομερό πόνο».

Ο τοπικός κτηνίατρος Φαγιέζ αλ-Χαντάντ, δήλωσε πως δεν ήταν μια βάναυση διαδικασία διότι ο ζωολογικός κήπος «θέλει να φέρει χαμόγελα στα παιδιά».

«Η λέαινα δεν χάνει την έμφυτη φύση της. Θέλουμε να φέρουμε χαμόγελα και χαρά στα παιδιά, αυξάνοντας τον αριθμό των επισκεπτών του πάρκου, που υποφέρει από τα υψηλά έξοδα».

Αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση FourPaws, λέει ότι η διαδικασία αυτή είναι τρομακτική και αγωνιώδης για το λιοντάρι.

«Για τις μεγάλες γάτες, η αφαίρεση των νυχιώνείναι μια επίπονη διαδικασία που προκαλεί μακροχρόνιες βλάβες. Η φυσική συμπεριφορά, όπως η αρπαγή τροφής ή η αναρρίχηση, είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς τα νύχια για το ζώο. Δεδομένου ότι ο ακρωτηριασμός δεν έγινε σε μια κατάλληλη κτηνιατρική κλινική, η πιθανότητα μόλυνσης είναι υψηλή».

Εξήγησαν μάλιστα, πως η αφαίρεση των νυχιών ενός λιονταριού είναι ισοδύναμη με τον ακρωτηριασμό των δακτύλων ενός ανθρώπου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις