Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Από την… καρεκλίτσα του Τζανακόπουλου, στην πολυθρόνα της Νοτοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Από την… καρεκλίτσα του Τζανακόπουλου, στην πολυθρόνα της Νοτοπούλου

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης καθώς επιλέχθηκε στον ανασχηματισμό ως αντικαταστάτρια της Κατερίνας Νοτοπούλου που θα είναι υποψήφια δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη. Η 40χρονη υφυπουργός που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι σήμερα ήταν η διευθύντρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είχε, μάλιστα, συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη που έκανε στο Μάτι […]

Ελευθερία Χατζηγεωργίου 1

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης καθώς επιλέχθηκε στον ανασχηματισμό ως αντικαταστάτρια της Κατερίνας Νοτοπούλου που θα είναι υποψήφια δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη.

Η 40χρονη υφυπουργός που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι σήμερα ήταν η διευθύντρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είχε, μάλιστα, συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη που έκανε στο Μάτι μια εβδομάδα μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Τότε σε όλες τις φωτογραφίες ο πρωθυπουργός ήταν μόνος με τον φωτογράφο του Μαξίμου ή με τους άνδρες των ομάδων διάσωσης ή με τους άνδρες της ασφάλειάς του.

Σε μία ωστόσο φωτογραφία εμφανίζονταν 3 άνθρωποι, ανάμεσα τους ήταν η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

tsipras-mat1

Ποια είναι η Ελευθερία Χατζηγεωργίου 

Σύμφωνα με το βιογραφικό της που έχει ανεβάει στo facebook η κυρία Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στη Νεάπολη το 1979.

Τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης και εν συνεχεία σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στο ΕΑΠ.

Συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Δραστηριοποιείται σε διάφορες δομές στον τομέα της αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη σίτιση, τη συλλογή τροφίμων και την ενισχυτική διδασκαλία όπως στο Κοινωνικό φροντιστήριο και την Ετεροτοπία. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Οργάνωσης.

Στο 5ο και το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Γαλλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός συνεργάτης Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις