Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σουηδία: Οργή για έξι Λαμπραντόρ που θα θανατωθούν με την λήξη ενός ιατρικού πειράματος (pic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Οργή για έξι Λαμπραντόρ που θα θανατωθούν με την λήξη ενός ιατρικού πειράματος (pic)

Κύμα οργής έχει προκαλέσει η απόφαση να θανατωθούν έξι σκύλοι Λαμπραντόρ, μετά το τέλος ενός ιατρικού πειράματος για οδοντικά εμφυτεύματα στη Σουηδία. Οι σκύλοι ηλικίας περίπου δύο ετών μετά το τέλος της μελέτης που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ θα θανατωθούν, ώστε οι επιστήμονες να συνεχίσουν τους ελέγχους όσον αφορά τον τρόπο που τα εμφυτεύματα αλλάζουν τα οστά και τους ιστούς. Στο πλαίσιο του πειράματος, σε […]

Κύμα οργής έχει προκαλέσει η απόφαση να θανατωθούν έξι σκύλοι Λαμπραντόρ, μετά το τέλος ενός ιατρικού πειράματος για οδοντικά εμφυτεύματα στη Σουηδία.

Οι σκύλοι ηλικίας περίπου δύο ετών μετά το τέλος της μελέτης που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ θα θανατωθούν, ώστε οι επιστήμονες να συνεχίσουν τους ελέγχους όσον αφορά τον τρόπο που τα εμφυτεύματα αλλάζουν τα οστά και τους ιστούς.

Στο πλαίσιο του πειράματος, σε κάθε ένα από τα έξι Λαμπραντόρ, αφαιρέθηκε περισσότερο από το 1/3 της οδοντοστοιχίας και αντικαταστάθηκε από εμφυτεύματα. Οι σκύλοι επιλέχθηκαν για το πείραμα επειδή το σάλιο τους και τα στοματικά βακτήρια τους μοιάζουν με αυτά των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Local, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου, δήλωσε: «Όπως το βλέπουμε, τα πειράματα σε ζώα εξακολουθούν να χρειάζονται σε κάποια είδη έρευνας για να βρεθούν καινούρια φάρμακα και θεραπευτικές μέθοδοι».

Εδώ και καιρό, η φιλοζωική οργάνωση Djurrättsalliansen δίνει «μάχη» για να εμποδίσει τη θανάτωση των Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus και Zuri, έχοντας συγκεντρώσει ήδη 80.000 υπογραφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις