Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Έρχεται το τέλος σας» – Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για το ισλαμικό κράτος (vid+pic)
ΚΟΣΜΟΣ

«Έρχεται το τέλος σας» – Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για το ισλαμικό κράτος (vid+pic)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σήμερα, στις 15 Φεβρουαρίου, ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση για το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). «Έχουμε πολλές θαυμάσιες ανακοινώσεις σχετικά με τη Συρία και με την επιτυχία μας για την εξάλειψη του χαλιφάτου και (θα δοθούν στη δημοσιότητα) μέσα σε 24 […]

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σήμερα, στις 15 Φεβρουαρίου, ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση για το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

«Έχουμε πολλές θαυμάσιες ανακοινώσεις σχετικά με τη Συρία και με την επιτυχία μας για την εξάλειψη του χαλιφάτου και (θα δοθούν στη δημοσιότητα) μέσα σε 24 ώρες» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Η ανακοίνωση αυτή εκτιμάται ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να ξεκινήσει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Σήμερα βρίσκονται επί του πεδίου περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο αραβοκουρδικός συνασπισμός που στηρίζει η Ουάσινγκτον, μάχεται στην ανατολική Συρία για να καταλάβει τον τελευταίο θύλακα που παραμένει ακόμη στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο Τραμπ άρχισε να επαινεί και πάλι σήμερα τις ενέργειες της κυβέρνησής του και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι εμπόδισε «τη σφαγή ίσως 3 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Πάντως, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θεωρούν ότι το τέλος του ISIS, ως προς τα εδάφη που κατέχει, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι εκλείπει και η απειλή εκ μέρους του «χαλιφάτου».

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις