Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: “Θα προστατεύσουμε αυστηρά τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο” (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: “Θα προστατεύσουμε αυστηρά τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο” (vid)

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε για άλλη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε προεκλογική ομιλία του στην Προύσα. Οι δηλώσεις του Ερντογάν ακολούθησαν τις πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά σήμερα 15 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η Τουρκία πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο, […]

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο (vid)

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε για άλλη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε προεκλογική ομιλία του στην Προύσα.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ακολούθησαν τις πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά σήμερα 15 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η Τουρκία πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της «πολύ αυστηρά», ενώ αν δεν το κάνει “θα το βρει μπροστά της”.

«Παρακολουθούμε από κοντά τα ζωτικής σημασίας ζητήματα», τόνισε ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα διάσκεψη του Σότσι για το ζήτημα της Συρίας.

Στη συνέχεια επεσήμανε τα εξής: «Διανύουμε ως χώρα μια τέτοια περίοδο που κάθε επιλογή επηρεάζει το μέλλον μας.

Σε περίπτωση που δεν προφυλάξουμε τα συμφέροντα μας σε Συρία, Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Αιγαίο, γνωρίζουμε τι είδους προβλήματα θα αντικρίσουμε στο μέλλον».

Ανέφερε ακόμη ότι «όπως και στη διπλωματία, γνωρίζουμε καλά ότι πρέπει να έχουμε και γερή οικονομία» και πρόσθεσε πως «για την πραγματοποίηση όλων αυτών χρειάζεται πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

«Γ’ αυτό είναι σημαντικές οι δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Θα κατακτήσουμε το κάστρο από μέσα, μην το ξεχνάτε», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ταυτόχρονα, αναμένεται αυτές τις ημέρες, και συγκεκριμένα στις 27 του μήνα, και η έναρξη της ναυτικής άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις