Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τρίκαλα: Στα δικαστήρια υπόθεση κλοπής 4.600 χρυσών λιρών από συγγενείς του θύματος
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Στα δικαστήρια υπόθεση κλοπής 4.600 χρυσών λιρών από συγγενείς του θύματος

Στα δικαστήρια έφτασε η υπόθεση κλοπής 4.600 χρυσών λιρών που ανήκαν σε επιχειρηματία από τα Τρίκαλα. Για την υπόθεση κατηγορούνται συγγενείς του, οι οποίοι γνώριζαν την τοποθεσία που είχε κρύψει τις λίρες. Ένταση και σκληροί χαρακτηρισμοί επικράτησαν  μεταξύ μηνυτή και κατηγορούμενων, οι οποίοι μάλιστα είναι συγγενείς, στην πολύκροτη υπόθεση των 4.600 λιρών, σύμφωνα με το […]

Τρίκαλα: Στα δικαστήρια υπόθεση κλοπής 4.600 χρυσών λιρών από συγγενείς του θύματος

Στα δικαστήρια έφτασε η υπόθεση κλοπής 4.600 χρυσών λιρών που ανήκαν σε επιχειρηματία από τα Τρίκαλα. Για την υπόθεση κατηγορούνται συγγενείς του, οι οποίοι γνώριζαν την τοποθεσία που είχε κρύψει τις λίρες.

Ένταση και σκληροί χαρακτηρισμοί επικράτησαν  μεταξύ μηνυτή και κατηγορούμενων, οι οποίοι μάλιστα είναι συγγενείς, στην πολύκροτη υπόθεση των 4.600 λιρών, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Μάλιστα, μετά από πολύωρη συνεδρίαση το πρωί της Παρασκευής  το δικαστήριο διέκοψε για τις 8 Μαρτίου, οπότε και θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Η υπόθεση

Η υπόθεση, που χρονολογείται στο 2011, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο.

Αιτία τόσο το αστρονομικό ποσό των 4.600 λιρών (περίπου 1.700.000 €), όσο και η ίντριγκα, καθώς κατηγορούνται συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία και μηνυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φθινόπωρο του 2011 η σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τεσσάρων ατόμων, δυο αντρών και δυο γυναικών, ηλικίας 63, 31, 30 και 27 ετών αντίστοιχα, έπειτα από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών αρχών.

Η έρευνα κατέληξε ότι πρόκειται για κλοπή τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων λιρών Αγγλίας από οικία στην Πύλη Τρικάλων.

Οι τότε επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες το διάστημα μεταξύ 7 και 28 Μαρτίου, εισήλθαν σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας 65χρονου που βρίσκεται στο Δήμο Πύλης Τρικάλων.

Στη συνέχεια, αφαίρεσαν από το υπόγειο ένα  πλαστικό δοχείο, που ήταν επιμελώς κρυμμένο μέσα στα ξύλα και το οποίο περιείχε 4.600 λίρες Αγγλίας, συνολικής αξίας, κατ’ εκτίμηση του παθόντα, 1.500.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 63χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές μηνός Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι την 21-03-2011, που έγινε αντιληπτή η κλοπή των λιρών, προέβη τμηματικά στην αφαίρεση των προαναφερόμενων χρυσών λιρών.

Γνώριζε για την ύπαρξη του θησαυρού λόγω συγγενικού της δεσμού με τον παθόντα, ο οποίος της είχε παραχωρήσει αντικλείδι της οικίας.

Η 63χρονη, μητέρα των τριών υπολοίπων δραστών, κατέθετε σε κοινό λογαριασμό που τηρούσε με τα παιδιά της μεγάλο τμήμα των χρημάτων που εισέπραττε από την πώληση των λιρών.

Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 27χρονου, το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ και στην οικία της 63χρονης, δύο βιβλιάρια κατάθεσης τραπέζης, στα οποία εμφαίνεται κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκαν συνολικά: 753 χρυσές λίρες Αγγλίας διαφόρων ετών κοπής και το χρηματικό ποσό των 436.200 ευρώ, από τα οποία η 63χρονη ημεδαπή παρέδωσε οικειοθελώς 700 χρυσές λίρες Αγγλίας και το χρηματικό ποσό των 288.900 ευρώ, σε χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών,.

Εξακολουθεί να αναζητείται σημαντικό μέρος των κλαπέντων χρυσών λιρών.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων ενεργεί προανάκριση.

Πριν από ένα μήνα η υπόθεση έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων της Λάρισας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις