Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΤΕ: Στον ανακριτή για κακουργήματα οι 13 κατηγορούμενοι
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΤΕ: Στον ανακριτή για κακουργήματα οι 13 κατηγορούμενοι

Για κακουργήματα καλούνται να απολογηθούν συνολικά 13 άτομα για δάνεια που φτάνουν τα 134 εκατομμύρια  ευρώ που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2002-2005, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην εταιρεία εσωρούχων και ενδυμάτων SEX FORM, η οποία πτώχευσε το 2008. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Μηλιάκος, μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας που έδωσαν […]

Για κακουργήματα καλούνται να απολογηθούν συνολικά 13 άτομα για δάνεια που φτάνουν τα 134 εκατομμύρια  ευρώ που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2002-2005, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην εταιρεία εσωρούχων και ενδυμάτων SEX FORM, η οποία πτώχευσε το 2008.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Μηλιάκος, μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας που έδωσαν το “ναι” για τα δάνεια, καθώς και βασικοί  μέτοχοι της εταιρείας.

Ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Σωτήρης Τσουβαλάς καλεί τους 13 κατηγορούμενους για τα αδικήματα: της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της άμεσης συνέργειας σε αυτή, και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία

Να ληφθεί υπόψιν, ότι η έρευνα για τα δάνεια της ΑΤΕ, που τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση το 2012, ξεκίνησε το 2015 όταν ο τότε Υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης απέστειλε πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος προς τις Εισαγγελικές Αρχές.

Από αυτό προέκυπτε πως η ζημία της Τράπεζας από τα δάνεια που χορήγησε την περίοδο 2000-2012 αγγίζει τα 5 δις ευρώ!

Από τότε, ξεκίνησε έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδος όλων αυτών των δανείων. Βάσει του πορίσματος της για την SEX FORM, υπήρχαν τεράστιες παρατυπίες ως προς την διαδικασία χορηγήσεων προς την εταιρεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις