Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Φρένο στις αλόγιστες μεταφορές επικίνδυνων κρατουμένων, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρένο στις αλόγιστες μεταφορές επικίνδυνων κρατουμένων, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη δράση της “μαφίας των φυλακών” από Αλβανούς και Έλληνες, οι αρχηγοί της οποίας πίσω από τα κάγκελα παράγγελναν δολοφονίες, εκβιάσεις, διακινήσεις ναρκωτικών και πολλά άλλα και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου με εγκύκλιό της παρεμβαίνει στην υπόθεση. Εγκύκλιος της Εισαγγελέως […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη δράση της “μαφίας των φυλακών” από Αλβανούς και Έλληνες, οι αρχηγοί της οποίας πίσω από τα κάγκελα παράγγελναν δολοφονίες, εκβιάσεις, διακινήσεις ναρκωτικών και πολλά άλλα και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου με εγκύκλιό της παρεμβαίνει στην υπόθεση.

Εγκύκλιος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 

Με εγκύκλιο, που εξέδωσε η ανωτάτη δικαστική λειτουργός, μειώνεται ο χρόνος παραμονής κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποτραπούν άλλα φαινόμενα βίας και ανομίας , ιδίως στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού όπου μετάγονται εκατοντάδες έγκλειστοι για την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Θα παραμείνουν μόνο όσο συνεχίζεται η δίκη, χωρίς διακοπές

Η εισαγγελική λειτουργός παραγγέλλει οι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές.

Πίσω στις φυλακές όπου κρατούνται, όταν η διακοπή ξεπερνά τις 12 ημέρες

Σε διαφορετική περίπτωση,  ζητά  η ανώτατη εισαγγελέας, να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται, όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.

Συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών 

Στο μεταξύ, υπάρχουν σκέψεις στη Δικαιοσύνη να διαβιβαστεί η δικογραφία για τη μαφία των φυλακών στον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο  και για θέματα τρομοκρατίας.

Αυτό προκύπτει από το αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών.

Ο δικαστικός που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας 

Το Σώμα αυτό καλείται να αποφασίσει, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, αν θα πρέπει τη δικογραφία να χειριστεί εφέτης ανακριτής, λόγω  εμπειρίας, και συγκεκριμένα ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται ζητήματα τρομοκρατίας. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα  με την Αστυνομία, τα ευρήματα των ερευνών έχουν δείξει πως εμπλεκόμενοι στην  εγκληματική οργάνωση σχετίζονται  πιθανόν και με πράξεις τρομοκρατίας.

Αν εγκριθεί, θα δοθούν πολλές δικογραφίες για δολοφονίες, απόπειρες, θανάτους κρατουμένων κ.α. 

Εφόσον αποφανθεί θετικά η  Ολομέλεια Εφετών, θα  στον Εφέτη ανακριτή όλες οι δικογραφίες που έχει κριθεί ότι σχετίζονται με την επίμαχη οργάνωση, και συγκεκριμένα:

– η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, πληρεξούσια πολιτικής αγωγής την υπόθεση Energa,

– η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνηγόρου υπεράσπισης του Αρ. Φλώρου,

– η δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, (ηθική αυτουργία) η οποία έγινε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από συγκατηγορούμενό του στην ίδια υπόθεση,

– ο θάνατος Αλβανού κρατούμενου μέσα στην ίδια φυλακή, ο οποίος αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο συνεχίζεται να ερευνάται για το ενδεχόμενο ανθρωποκρονίας,

– η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων καταστήματος στο Μικρολίμανο,

– η εκβίαση δικηγόρου, γνωστού ποινικολόγου ο οποίος δεχόταν μέχρι πρόσφατα σοβαρές απειλές για τη ζωή του,

– ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο “κοριός” της Αντιτρομοκρατικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις