Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Καμμένος έκανε tweet και για τον Τσουκάτο: Κάποτε ήταν σαν αυτούς που απειλώντας ράβουν κοστούμια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμμένος έκανε tweet και για τον Τσουκάτο: Κάποτε ήταν σαν αυτούς που απειλώντας ράβουν κοστούμια

Με ένα αιχμηρό tweet ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στα όσα είπε στην απολογία του ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος για την κατηγορία του χρηματισμού από τη Siemens. Ο κ. Καμμένος έγραψε στο twitter: «Σήμερα ο Τσουκάτος τα παραδέχεται όλα όσα στο παρελθόν είχα αποκαλύψει στη Βουλή. Τότε μου έκανε μηνύσεις και αγωγές όπως οι γνωστοί […]

Πάνος Καμμένος

Με ένα αιχμηρό tweet ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στα όσα είπε στην απολογία του ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος για την κατηγορία του χρηματισμού από τη Siemens.

Ο κ. Καμμένος έγραψε στο twitter: «Σήμερα ο Τσουκάτος τα παραδέχεται όλα όσα στο παρελθόν είχα αποκαλύψει στη Βουλή. Τότε μου έκανε μηνύσεις και αγωγές όπως οι γνωστοί σήμερα που απειλώντας ράβουν κοστούμια…»

Υπενθυμίζεται πως χθες στην απολογία του ο κ. Τσουκάτος ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες αλλά απαίτησε και τη «συγνώμη» από την ηγεσία του κόμματος.

Το πρώην ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για την υπόθεση της χρηματοδότησης με 1 εκατομμύριο μάρκα (420.000 ευρώ) από τη Siemens, το 1999.

Χρήματα, που σύμφωνα με τον ίδιο κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν, από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα.

Δεν ζητώ συγνώμη από τη ηγεσία του κόμματός μου, που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μποξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας.

Απαιτώ να μου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια».

«Τα χρήματα ήρθαν μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Τσουκάτος μίλησε και για την επαφή του με το στέλεχος της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στην απολογία του πως αυτή ξεκίνησε μέσω ενός διαφημιστή που αναλάμβανε καμπάνιες για το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Χριστοφοράκος του ζήτησε να συμμετάσχει στις καμπάνιες αυτές.

Εν τέλει τα χρήματα καταβλήθηκαν τελικά στις 15/12/98 σε λογαριασμό φίλου του στο εξωτερικό, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να καταβληθούν από τον λογαριασμό της Siemens.

«Tα χρήματα ήρθαν σε δόσεις μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, με τους δημοσιογράφους απέξω και τα κατέβαζα στο ταμείο, όπου οι ταμίες – όπως κατέθεσαν – τα μέτρησαν και τα πήραν», ανέφερε ο κ. Τσουκάτος.

Επιπλέον, επισήμανε πως συνάντησε τον κ. Χριστοφοράκο τρεις φορές το 1997, τέσσερις το 1998 και δύο το 1999.

Έκτοτε δηλώνει πως δεν είχαν καμία επαφή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις