Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ποιος λέει όχι στο σπιτικό φαγητό; Το τέλειο tip για έτοιμα ρεβίθια, χωρίς μούλιασμα
PLUS

Ποιος λέει όχι στο σπιτικό φαγητό; Το τέλειο tip για έτοιμα ρεβίθια, χωρίς μούλιασμα

Μέσα στην σκληρή καθημερινότητα και τους “διαστημικούς” ρυθμούς, μένει ελάχιστος χρόνος για να φτιάξουμε το φαγητό της ημέρας Όμως πραγματικά, υπάρχει κάτι καλύτερο; Αν αγαπάτε τα όσπρια και πολλές φορές, λαχταράτε ένα πιάτο με αχνιστά ρεβίθια, γίγαντες ή φασόλια, χωρίς να χρειάζεται να έχετε προετοιμαστεί μία ημέρα πριν, τότε είναι καιρός να ανακαλύψετε την ευκολία που σας […]

ρεβίθια χωρίς μούλιασμα

Μέσα στην σκληρή καθημερινότητα και τους “διαστημικούς” ρυθμούς, μένει ελάχιστος χρόνος για να φτιάξουμε το φαγητό της ημέρας

Όμως πραγματικά, υπάρχει κάτι καλύτερο;

Αν αγαπάτε τα όσπρια και πολλές φορές, λαχταράτε ένα πιάτο με αχνιστά ρεβίθια, γίγαντες ή φασόλια, χωρίς να χρειάζεται να έχετε προετοιμαστεί μία ημέρα πριν, τότε είναι καιρός να ανακαλύψετε την ευκολία που σας προσφέρει ένα πανέξυπνο κόλπο που διαβάσαμε στο argiro.gr.

Η Aργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει έναν τρόπο που μειώνει κατά πολύ τον χρόνο μαγειρέματος των οσπρίων βοηθώντας παράλληλα στη συντήρησή τους.

Το κόλπο αφορά σε αυτά τα όσπρια που χρειάζονται μούλιασμα.

pastry balls on top of tray

Αν θέλετε να έχετε όσπρια έτοιμα για μαγείρεμα, όποτε το θελήσετε, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

Μουλιάστε τους γίγαντες ή τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα, αφού θα έχουν μεσολαβήσει αρκετές ώρες και πλέον θα έχουν φουσκώσει και μαλακώσει, τα στραγγίζετε και τα μοιράζετε σε σακουλάκια τροφίμων (υπολογίστε ότι για κάθε άτομο αναλογεί περίπου ένα φλιτζάνι όσπρια).

Επόμενη κίνηση: κλείστε καλά τα σακουλάκια και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.

Όπως σημειώνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αν τα όσπρια έχουν μουλιάσει καλά, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη, στην κατσαρόλα σας!

Καλή απόλαυση λοιπόν!

silver spoon on black ceramic bowl with vegetables
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις