Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδία: Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο με αστυνομικούς – Τουλάχιστον 44 νεκροί (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο με αστυνομικούς – Τουλάχιστον 44 νεκροί (vid)

Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας με θύματα 44 αστυνομικούς έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην Ινδία. Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των αστυνομικών ανέλαβε ισλαμιστική αυτονομιστική οργάνωση. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το όχημα του, το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, προς ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ινδοί αστυνομικοί στο Κασμίρ. Ο καμικάζι αυτοκτονίας σκότωσε […]

Ινδία: Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο με αστυνομικούς - Τουλάχιστον 44 νεκροί (vid)

Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας με θύματα 44 αστυνομικούς έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην Ινδία. Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των αστυνομικών ανέλαβε ισλαμιστική αυτονομιστική οργάνωση.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το όχημα του, το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, προς ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ινδοί αστυνομικοί στο Κασμίρ.

Ο καμικάζι αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 44 επιβαίνοντες στην πιο αιματηρή επίθεση εδώ και δεκαετίες εναντίον δυνάμεων ασφαλείας στην διαφιλονικούμενη περιοχή.

Η επίθεση ενδέχεται να κλιμακώσει τις εντάσεις με το γειτονικό Πακιστάν.

Ισλαμιστές πίσω από την επίθεση

Η ισλαμιστική, αυτονομιστική οργάνωση του Κασμίρ με την ονομασία Τζάις-ε-Μοχάμαντ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης ενάντια στην οχηματοπομπή των αστυνομικών δυνάμεων στον κύριο αυτοκινητόδρομου στο Τζαμού και Κασμίρ, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων GNS.

Ευθύνες στο Πακιστάν επιρρίπτει η Ινδία

Το Νέο Δελχί με ανακοίνωση του ινδικού ΥΠΕΞ απαίτησε από το «Πακιστάν να σταματήσει να στηρίζει τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν από το έδαφός του».

Η έκρηξη ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Την έντονη καταδίκη του για αυτή την «κακόβουλη επίθεση» εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι με tweet του.

Το βίντεο με τον τρομοκράτη

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα εμφανίζει τον φερόμενο βομβιστή καμικάζι και δείχνει έναν νεαρό άνδρα να κρατά ένα όπλο απειλώντας με περισσότερες επιθέσεις.

Ωστόσο, δεν έχει καταστεί μέχρι τώρα εφικτή η εξακρίβωση της αυθεντικότητας του βίντεο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις