Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τεράστιες ποσότητες κάνναβης, κοκαίνης και ηρωίνης έφταναν στην Ελλάδα με… μουλάρια
ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστιες ποσότητες κάνναβης, κοκαίνης και ηρωίνης έφταναν στην Ελλάδα με… μουλάρια

Του Πέτρου Καρσιώτη Περισσότερα από πεντακόσια κιλά κάνναβης, έξι κιλά κοκαΐνη κι ένα κιλό ηρωίνη, φέρεται να εισήγαγε πολυπληθές κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών από την Αλβανία στη χερσαία και νησιωτική Ελλάδα από το Σεπτέμβριο του 2018. Οι περισσότερες μεταφορές γίνονταν με… μουλάρια μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου! Από την άλλη πλευρά των συνόρων, οι έμποροι τα άφηναν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περισσότερα από πεντακόσια κιλά κάνναβης, έξι κιλά κοκαΐνη κι ένα κιλό ηρωίνη, φέρεται να εισήγαγε πολυπληθές κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών από την Αλβανία στη χερσαία και νησιωτική Ελλάδα από το Σεπτέμβριο του 2018.

Οι περισσότερες μεταφορές γίνονταν με… μουλάρια μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου! Από την άλλη πλευρά των συνόρων, οι έμποροι τα άφηναν και εκείνα περνούσαν τρέχοντας τα σύνορα έως ότου τα σταματήσουν οι Έλληνες συνεργοί στο ελληνικό έδαφος.

Κύκλωμα Αλβανών κι Ελλήνων

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε το πολυπληθές κύκλωμα Αλβανών και Ελλήνων εμπόρων ναρκωτικών .

Σύμφωνα με τα στοιχεία,την κάνναβη που μετέφεραν από τη Θεσπρωτία την έκρυβαν στη Νέα Πέραμο Αττικής, την ηρωίνη στον Άγιο Ελευθέριο και την κοκαΐνη στο Αιγάλεω.

Το “πράσινο”, το “γρήγορο”, το “χόρτο”

Στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες μιλούσαν κωδικοποιημένα όπου για παράδειγμα η κάνναβη είχε τον κωδικό, «πράσινο», «χόρτο» και «γρήγορο».

Η διακίνηση της κάνναβης, πραγματοποιούνταν με διακινητές εντός και εκτός του Νομού Αττικής. Όσον αφορά την τιμή της κάνναβης, αυτή κυμαινόταν από 600 έως 900 € το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα, την ημερομηνία συγκομιδής και τις εν γένει περιστάσεις της διακίνησης.

Η τιμή… των παραισθήσεων

Η τιμή της κοκαΐνης (χονδρική) κυμαινόταν από 35 έως 55 € ανά γραμμάριο, ανάλογα με τον προορισμό, την ποσότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των αγοραστών και των μελών του κεντρικού πυρήνα.

Πώς έφταναν στα πεζοδρόμια του κέντρου 

Η ποσότητα της ηρωίνης χωρίζονταν σε ισόποσες δόσεις των 0,3 γραμμαρίων, οι οποίες πωλούνταν σε χρήστες, στην περιοχή πέριξ της Πλατείας Ομονοίας και στις οδούς Μενάδρου, Ζήνωνος, Αγίου Κωνσταντίνου, Βηλαρά και Νικηφόρου, αντί του χρηματικού ποσού των 4 € ανά δόση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις