Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στο φως η μαφία των φυλακών – Διαταγές πίσω από τα κάγκελα για δολοφονίες, επιθέσεις, εκβιασμούς και ναρκωτικά
ΕΛΛΑΔΑ

Στο φως η μαφία των φυλακών – Διαταγές πίσω από τα κάγκελα για δολοφονίες, επιθέσεις, εκβιασμούς και ναρκωτικά

Του Πέτρου Καρσιώτη Η μαφία των φυλακών, που οργανώθηκε τα τελευταία χρόνια από υπόδικους και κατάδικους Αλβανούς κακοποιούς αλλά και κάποιους Έλληνες, προβάλει με τα πιο μελανά χρώματα μέσα από τις σελίδες δικογραφίας που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τους τελευταίους μήνες και ήδη ολοκληρώθηκε και υπεβλήθη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Διέταζαν δολοφονίες, απόπειρες, διακίνηση ναρκωτικών […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η μαφία των φυλακών, που οργανώθηκε τα τελευταία χρόνια από υπόδικους και κατάδικους Αλβανούς κακοποιούς αλλά και κάποιους Έλληνες, προβάλει με τα πιο μελανά χρώματα μέσα από τις σελίδες δικογραφίας που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τους τελευταίους μήνες και ήδη ολοκληρώθηκε και υπεβλήθη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Διέταζαν δολοφονίες, απόπειρες, διακίνηση ναρκωτικών

Η μαφία αυτή μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού, κατά τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής αλλά ήδη και κατά των Τμημάτων Δίωξης Κοινού Εγκλήματος της Αστυνομίας, διέταζε δολοφονίες, εκβίαζε με μέλη της εκτός φυλακών δικηγόρους, έκανε παραγγελίες για απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις σε καταστήματα, υπαγόρευε καταθέσεις σε μάρτυρες με απειλές σε δίκες του ενδιαφέροντός της και όπως είναι γνωστό εμπλέκεται  και στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφερόπουλου και στην επίθεση με 14 τραυματίες στο μπαρ του Μικρολίμανου.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για 13 έγκλειστους 

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε,  σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων και συγκεκριμένα 5 Ελλήνων και 8 Αλβανών, οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, ανάμεσά τους, όπως προαναφέρθηκε, η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, ο πρόσφατος εκβιασμός σε βάρος ενός ακόμη δικηγόρου  και πολλά άλλα.

Υπήρξε και υποψία για τρομοκρατικό χτύπημα

Η δραστηριότητα της συμμορίας των Αλβανών που κινούσε  και ίσως κινεί ακόμη  τα νήματα μέσα από τις φυλακές και στην οποία προστέθηκαν και Έλληνες, κάποιοι με προέλευση τα Εξάρχεια, μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, καθώς κάποια στιγμή υπήρξε η υποψία ότι προπαρασκευάζουν τρομοκρατικές ενέργειες!

Από την εξέλιξη των ερευνών δεν προέκυψε  κάτι τέτοιο.

“Φάμπρικα” εγκληματικών ενεργειών

Προέκυψε, όμως,  μεταξύ άλλων μία ολόκληρη «φάμπρικα»  εγκληματικών ενεργειών μέσα στις φυλακές και εκτός αυτών γεγονός που πρέπει επιτέλους να προβληματίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μεταξύ των άλλων αδικημάτων ήταν το  εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η «προστασία» και  οι εκβιασμοί σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις.

Ό,τι έκαναν και όταν ήταν ελεύθεροι 

Ακριβώς ό,τι έκαναν και όταν ήταν στην ελευθερία.

Προηγήθηκε, λοιπόν,  συστηματική αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του  έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι τα άτομα αυτά, δρώντας στο πλαίσιο αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.

Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται:

Οι ενέργειες που αποδίδονται στη μαφία των φυλακών:

·Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, στις 3 Νοεμβρίου 2014, έξω από την οικία του στην Πεντέλη.

·Στην ανθρωποκτονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου, την 12-10-2017, εντός του δικηγορικού του γραφείου, στην Αθήνα.

·Σε υπόθεση εκβίασης δικηγόρου στην Αθήνα, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, πριν από μερικές ημέρες. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Η δολοφονία του ηθικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας Ζαφειρόπουλου 

·Στην ανθρωποκτονία ενός εκ των Αλβανών ηθικών αυτουργών για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου στην Ε’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, στις 14 Ιανουαρίου 2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης εκ των οποίων ο ένας ήταν και φυσικός αυτουργός στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Μπάκο και ένας από τους δράστες ήταν ο Μπραχιμάι που θέλησε να του κλείσει το στόμα λίγο πριν την έναρξη της δίκης για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Η απόπειρα κατά του μπαρ στο Μικρολίμανο 

·Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων νυχτερινού κέντρου στο Μικρολίμανο, στις 22 Νοεμβρίου 2014, και

Η απόδραση των δύο Αλβανών την Πρωτοχρονιά από τον Κορυδαλλό 

·στην απόδραση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού δύο Αλβανών, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2019.

Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν, τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν.

Τι λέει με ανακοίνωση το υπουργείο Δικαιοσύνης

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης οδήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει ότι όσα έλαβαν χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού «δεν συνιστούν σύμπτωμα δήθεν κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης», όπως είχε αποδοθεί.

Υπ. Δικαιοσύνης: “Πέφτει φως σε όσα συνέβησαν στον Κορυδαλλό” 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για πληθώρα βαρύτατων αδικημάτων ρίχνει φως και στα σοβαρά συμβάντα που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων, τη δολοφονία ενός Αλβανού κρατουμένου από συγκρατουμένους του και, τέλος, τον θάνατο ενός ακόμα Αλβανού κρατουμένου.

Φαίνεται ότι συνδέονται μεταξύ τους

Φαίνεται, ειδικότερα, τα συμβάντα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους καθώς διερευνώνται στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών και δεν συνιστούν σύμπτωμα δήθεν κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πολιτική της κυβέρνησης

Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει προεχόντως στην ασφάλεια των κρατουμένων και των εργαζομένων στις φυλακές, στην ενίσχυση των δομών αλλά και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, με όρους κράτους δικαίου. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις