Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσίπρας: Ναι λοιπόν, ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί… μπορούσαμε (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας: Ναι λοιπόν, ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί… μπορούσαμε (vid)

Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το 2015, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και σε πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επειδή… μπορούσε. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης και απαντώντας στο σφυροκόπημα Μητσοτάκη, «οι κυβερνήσεις που παίρνουν την εμπιστοσύνη της […]

Αλέξης-Τσίπρας-5.jpg

Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το 2015, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και σε πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επειδή… μπορούσε.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης και απαντώντας στο σφυροκόπημα Μητσοτάκη, «οι κυβερνήσεις που παίρνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής, των εκλεγμένων βουλευτών δεν είναι κυβερνήσεις κουρελού και πρέπει να έχουν ορίζοντα 4ετίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, έσπευσε να προσθέσει: «Θα μου πείτε εσείς δεν κάνατε το ίδιο; Ναι, γιατί το Σύνταγμα μας έδινε αυτή τη δυνατότητα» είπε ανάμεσα σε αποδοκιμασίες από την πτέρυγα της ΝΔ. Για να προσθέσει: «Και όποιος και αν ήταν στη θέση μας σε μια στιγμή σκληρής πόλωσης, δεν έχει άλλη επιλογή».

Δείτε το βίντεο από την Ομάδα Αλήθειας:

Η επιμονή του πρωθυπουργού χθες να καλεί τον αρχηγό της ΝΔ να απαντήσει εάν θα συναινέσει στην ανανέωση της θητείας του Προκοπή Παυλόπουλου, προκάλεσε “πειράγματα” από την γαλάζια πλευρά.

Όταν ο πρωθυπουργός αποθέωνε την προσωπικότητα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο Κώστας Τασούλας σχολίασε από τα έδρανα: «θα το βάλετε κι αυτό στην πρόταση σας για αναθεώρηση».

Στην συνέχεια ήταν η σειρά του Αλέξη Τσίπρα να τρολάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακούγοντας τις θέσεις της ΝΔ ο πρωθυπουργός σχολίασε «ούτε στο Δημοτικό δεν τα λένε αυτά».

«Σε ποια τάξη;» πετάχτηκε και πάλι ο κ. Τασούλας.

«Στην έκτη» απάντησε πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις