Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Η απίστευτη εξιχνίαση της δολοφονίας Σταματιάδη – Πώς το αίμα αγριόχοιρου “καθοδήγησε” την ΕΛΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απίστευτη εξιχνίαση της δολοφονίας Σταματιάδη – Πώς το αίμα αγριόχοιρου “καθοδήγησε” την ΕΛΑΣ

Του Πέτρου Καρσιώτη Ίσως για πρώτη φορά στα  ελληνικά αστυνομικά χρονικά προκύπτει, κατά απίστευτο τρόπο, εξιχνίαση βαρύτατου εγκλήματος μέσα από το αίμα ενός αγριόχοιρου! Το αίμα του αγριόχοιρου  Γιατί το αίμα ενός ζώου, που βρέθηκε σε πορτμπαγκάζ κλεμμένου τζιπ, εγκαταλελειμένου μετά από διάρρηξη, άνοιξε το δρόμο στην Ασφάλεια Αττικής να εξιχνιάσει την αιματηρή ληστεία μέσα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ίσως για πρώτη φορά στα  ελληνικά αστυνομικά χρονικά προκύπτει, κατά απίστευτο τρόπο, εξιχνίαση βαρύτατου εγκλήματος μέσα από το αίμα ενός αγριόχοιρου!

Το αίμα του αγριόχοιρου 

Γιατί το αίμα ενός ζώου, που βρέθηκε σε πορτμπαγκάζ κλεμμένου τζιπ, εγκαταλελειμένου μετά από διάρρηξη, άνοιξε το δρόμο στην Ασφάλεια Αττικής να εξιχνιάσει την αιματηρή ληστεία μέσα σε σπίτι της Κηφισιάς, που οδήγησε στο θάνατο τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη!

Βρέθηκαν στην Αρκαδία

Λίγες εβδομάδες πριν από την αιματηρή ληστεία που καταγράφηκε ξημέρωμα Μ. Δευτέρας στην Κηφισιά, τα μέλη της συμμορίας των ληστών δολοφόνων που εξαρθρώνεται από την Αστυνομία, βρέθηκαν με κλεμμένο τζιπ στην Αρκαδία.

Ένας από τους ληστές πυροβόλησε αγριογούρουνο 

Σε κάποια στιγμή ένας από τους τέσσερις εμπλεκόμενους στη ληστεία- δολοφονία που πάγωσε τότε το πανελλήνιο, βλέποντας ένα αγριογούρουνο, μέσα από το αυτοκίνητο, το πυροβόλησε με πιστόλι.

Οι κάλυκες του πιστολιού έπεσαν κάτω από το παρμπρίζ 

Ο εξωλκέας του όπλου, όμως, έστειλε τους δύο κάλυκες, να πέσουν στο κενό του τζιπ, κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες!
Οι… κυνηγοί, ίσως δεν τους είδαν, αλλά πάντως δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου γι αυτούς.

Το εγκατέλειψαν 

Μετά από μια διάρρηξη εγκατέλειψαν το κλεμμένο τζιπ, μαζί με τους κάλυκες του πιστολιού!

Η εισβολή στο σπίτι του επιχειρηματία 

Στο μεταξύ διάστημα, τέσσερις Αλβανοί της δωδεκαμελούς  συμμορίας διαρρηκτών-ληστών, έως τότε, αποφάσισαν να εισβάλουν στην κατοικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν.

Πάλεψε με τον έναν, πυροβολήθηκε πισώπλατα

Ο επιχειρηματίας τους αντελήφθη, πάλεψε στο σκοτάδι με τον έναν που είχε μπει στην κρεβατοκάμαρα, τον είχε εξουδετερώσει πατώντας τον στην πλάτη μπροστά στην έντρομη σύζυγό του, όταν δεύτερος κουκουλοφόρος τον πυροβόλησε από πίσω.

Μάχη 20 ημερών στην εντατική

Μετά από μάχη 20 ημερών στην εντατική ο 52χρονος επιχειρηματίας υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα.

Βρήκαν στο σπίτι κάλυκες πιστολιού 

Το μόνο που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στον τόπο της τραγωδίας ήταν οι κάλυκες του πιστολιού της δολοφονίας.

Βρέθηκε και το τζιπ

Σε επόμενο χρόνο, βρέθηκε και το κλεμμένο τζιπ. Η παρατήρηση του αίματος στο πορτμπαγκάζ έκανε την Ασφάλεια να ερευνήσει την προέλευσή του.

Αίμα αγριόχοιρου 

Το Χημείο  του Κράτους απάντησε ότι πρόκειται για αίμα αγριόχοιρου.
Το έψαξαν κι άλλο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το κλεμμένο τζιπ.

Κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες δύο κάλυκες

Και κάτω από το παρμπρίζ, στους υαλοκαθαριστήρες, βρήκαν τους δύο κάλυκες πιστολιού.

Ζήτησαν σύγκριση΄

Όπως έκαναν και με άλλους κάλυκες, από άλλα όπλα, ζήτησαν τη σύγκριση με αυτούς που είχαν βρει και στη δολοφονία του επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας είχε δολοφονηθεί με το ίδιο πιστόλι

Και τότε προέκυψε ότι ο άτυχος επιχειρηματίας είχε δολοφονηθεί με το ίδιο όπλο με το οποίο ο, άγνωστος τότε “κυνηγός” είχε σκοτώσει το αγριογούρουνο!

Έψαξαν και στα κοινωνικά δίκτυα

Οι αστυνομικοί είχαν το αυτοκίνητο των ληστών-δολοφόνων  στα χέρια τους, αλλά έψαξαν και στα κοινωνικά δίκτυα.

Αλβανός κόμπαζε με αγριογούρουνο στο χέρι 

Και εκεί είδαν έναν εκ των Αλβανών της συμμορίας όπως απεδείχθη, να έχει φωτογραφηθεί με το αγριογούρουνο στα χέρια και να κομπάζει  ότι το σκότωσε εν κινήσει από το αυτοκίνητο!

Άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση 

Έτσι, σιγά σιγά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στην σύλληψη ενός εκ των ληστών-δολοφόνων, στην αναζήτηση των άλλων τριών και στη σύλληψη οκτώ ακόμη ατόμων που συναποτελούσαν την συμμορία.

Είχαν διαφύγει οι 4 της δολοφονίας 

Όταν η ασφάλεια έφθασε στα στοιχεία τους, διαπιστώθηκε ότι την επομένη είχαν διαφύγει σε ευρωπαϊκές χώρες, οι τέσσερις ένοπλοι.

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο ένας

Μετά από έρευνες και συνεργασία με τη βελγική αστυνομία, εντοπίστηκε ο ένας, ηλικίας 30 χρόνων, σε κακόφημη συνοικία της χώρας και με επέμβαση της βελγικής αστυνομίας συνελήφθη και θα εκδοθεί σύντομα στη χώρα.

Ανθρωποκυνηγητό για άλλους δύο στην Ευρώπη

Άλλοι δύο από τους εισβολείς στο σπίτι του επιχειρηματία έχουν διαφύγει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η σύλληψή τους θεωρείται ζήτημα χρόνου από την αστυνομία.
Αγνώστων στοιχείων παραμένει μόνο ο τέταρτος της συμμορίας.

Συνελήφθησαν οι υπόλοιποι οκτώ 

Συνελήφθησαν ωστόσο, σε διάφορες περιοχές οι υπόλοιποι που δεν ήταν παρόντες τουλάχιστον στη δολοφονία.
Επτά Αλβανοί και μια γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία φρόντιζε να διοχετεύει τα κλοπιμαία από τις δεκάδες ληστρικές επιδρομές σε ενεχυροδανειστήρια.
Η δράση της συμμορίας ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2018 και εκτείνονταν σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Λακωνία, Άρτα, Φωκίδα, Αρκαδία, Ηλεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις