Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πείτε αντίο στη ζάχαρη – Έξι καθημερινές συνήθειες που θα βοηθήσουν
ΥΓΕΙΑ

Πείτε αντίο στη ζάχαρη – Έξι καθημερινές συνήθειες που θα βοηθήσουν

Μήπως θέλετε να κάνετε καλό στον οργανισμό σας, αλλά η αγάπη σας για τη ζάχαρη και τα γλυκά στέκεται εμπόδιο; Το “αντίο” στη ζάχαρη δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Ακολουθούν συμβουλές για να την αποχαιρετήσετε Να πίνετε νερό Ορισμένες φορές, η ανάγκη σας για γλυκό είναι σημάδι αφυδάτωσης. Συχνά μπερδεύουμε τη […]

Μήπως θέλετε να κάνετε καλό στον οργανισμό σας, αλλά η αγάπη σας για τη ζάχαρη και τα γλυκά στέκεται εμπόδιο; Το “αντίο” στη ζάχαρη δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

Ακολουθούν συμβουλές για να την αποχαιρετήσετε

Να πίνετε νερό

Ορισμένες φορές, η ανάγκη σας για γλυκό είναι σημάδι αφυδάτωσης. Συχνά μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα και οδηγούμαστε σε ανάγκη για γλυκό και φαγητό, ενώ το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η ενυδάτωση. Επιλέξτε νερό ή τσάι χωρίς καφεΐνη.

Διαβάζετε τις ετικέτες

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι τροφές που επιλέγετε δεν έχουν ζάχαρη. Μην ψάχνετε μόνο για ζάχαρη, καθώς πολλές φορές αυτή κρύβεται πίσω από άλλα ονόματα. Να θυμάστε να ψάχνετε και για τεχνητά σάκχαρα. Καλό θα ήταν να τα αποφύγετε, καθώς μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη στον οργανισμό σας σε σχέση με τη ζάχαρη.

Πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά

Πολλοί προσθέτουν γλύκα και γεύση σε τρόφιμα χωρίς να επιλέγουν τη ζάχαρη. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κανέλα. Ορισμένα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, θα σας βοηθήσουν επίσης να μειώσετε φυσιολογικά το σάκχαρο, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό στην αρχή.

Να κάνετε γυμναστική

Το να ασκείστε βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, σας κρατά πιο χαρούμενους και γεμάτους ενέργεια, γεγονός που στην συνέχεια μειώνει την ανάγκη για τροφές.

Χρησιμοποιήστε πιο φυσικά γλυκαντικά

Δεν χρειάζεται να κόψετε μαχαίρι τη ζάχαρη. Περιορίστε τη χρησιμοποιώντας φυσικά γλυκαντικά, όπως μέλι ή αποξηραμένα φρούτα.

Να κοιμάστε περισσότερο και να χαλαρώνετε

Όταν είστε κουρασμένοι ή με χαμηλή ενέργεια, η πρώτη θρεπτική ουσία που χρειάζεστε είναι οι υδατάνθρακες, που συχνά είναι φορτωμένοι με ζάχαρη. Όσο πιο χαλαροί είστε τόσο λιγότερο θα θέλετε ζάχαρη για να αποκτήσετε ενέργεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις