Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Βάλτε τέλος στα ευαίσθητα δόντια με 4 απλούς τρόπους
ΥΓΕΙΑ

Βάλτε τέλος στα ευαίσθητα δόντια με 4 απλούς τρόπους

Μήπως τα ευαίσθητα δόντια σας προκαλούν πόνο και δυσφορία; Εμείς έχουμε τη λύση! Ειδική οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια Πολλές μάρκες οδοντόκρεμας στο εμπόριο είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τα άτομα με ευαίσθητα δόντια. Ορισμένες πάστες περιέχουν ένα δραστικό συστατικό που ονομάζεται νιτρικό κάλιο, το οποίο κλείνει τις μικροσκοπικές διόδους μέσα από την οδοντίνη, οι […]

Μήπως τα ευαίσθητα δόντια σας προκαλούν πόνο και δυσφορία;

Εμείς έχουμε τη λύση!

Ειδική οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια

Πολλές μάρκες οδοντόκρεμας στο εμπόριο είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τα άτομα με ευαίσθητα δόντια. Ορισμένες πάστες περιέχουν ένα δραστικό συστατικό που ονομάζεται νιτρικό κάλιο, το οποίο κλείνει τις μικροσκοπικές διόδους μέσα από την οδοντίνη, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σταδιακά από τη φθορά των δοντιών. Δεν λειτουργούν το ίδιο αποτελεσματικά για όλους, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε.

Αλλάξτε τον τρόπο που βουρτσίζετε τα δόντια σας

Εάν δεν χρησιμοποιείτε μια μαλακή οδοντόβουρτσα, αν βουρτσίζετε τα δόντια σας με δύναμη, ή αν δεν τα βουρτσίζετε για τουλάχιστον δύο ολόκληρα λεπτά, τότε δεν βοηθάτε τα ευαίσθητα δόντια. Το σκληρό βούρτσισμα μπορεί να απομακρύνει η να φθείρει ακόμα περισσότερο το σμάλτο, αυξάνοντας την ευαισθησία στα δόντια σας.

Αποφύγετε ξινές τροφές και ποτά

Το κόκκινο κρασί, οι χυμοί φρούτων και οι όξινες τροφές, όπως τα πορτοκάλια, μειώνουν το σμάλτο των δοντιών σας. Περιορίστε τις όξινες τροφές και ποτά και προσπαθήστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας περίπου 20 λεπτά μετά το γεύμα σας. Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε ότι έχετε ευαισθησία στα δόντια, καλύτερα να είστε προσεκτικοί σχετικά με την κατανάλωση ορισμένων τροφών και ποτών, καθώς η μείωση του σμάλτου είναι μη αναστρέψιμη.

Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο

Κανονικά η ρίζα του δοντιού σας καλύπτεται από τον ιστό των ούλων σας. Αλλά αν έχετε κάποια υποχώρηση των ούλων, που προκαλείται από την ασθένεια των ούλων ή ακόμα και από το δυνατό βούρτσισμα, τότε η ρίζα θα εκτεθεί. Η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρό σας, θα προλάβει την μεγάλη έκταση του προβλήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις