Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η ιδιαίτερη θεωρία του Παπαχριστόπουλου για το άρθρο 16 και τις… ανισότητες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιδιαίτερη θεωρία του Παπαχριστόπουλου για το άρθρο 16 και τις… ανισότητες

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τη θέση του για το άρθρο 16, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο βουλευτής που ήταν στο… μάτι του κυκλώνα, διατύπωσε μία ιδιαίτερη θεωρία Ο πρωταγωνιστής των ημερών, ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον σκεπτικό για το πού οφείλονται οι ανισότητες στον κόσμο. “Φταίνε τα πανεπιστήμια, και μάλιστα τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, όπως το Χάρβαρντ, το […]

Παπαχριστόπουλος

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τη θέση του για το άρθρο 16, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο βουλευτής που ήταν στο… μάτι του κυκλώνα, διατύπωσε μία ιδιαίτερη θεωρία

Ο πρωταγωνιστής των ημερών, ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον σκεπτικό για το πού οφείλονται οι ανισότητες στον κόσμο.

“Φταίνε τα πανεπιστήμια, και μάλιστα τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, όπως το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ και το London School of Economics”.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην βουλευτής απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση – κάτι που δεν συνηθίζει άλλωστε – αλλά η τοποθέτησή του είχε να κάνει κάτι με το γεγονός ότι «η ιδιωτική εκπαίδευση, και μάλιστα υψηλού επιπέδου, φτιάχνει συγκεκριμένες νοοτροπίες».

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην βουλευτή, αυτά τα πανεπιστήμια «οδήγησαν στο να έχουν 28 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη συγκεντρωμένο τον πλούτο στα χέρια τους, να έχουν όσα έχει ο μισός πλανήτης».

Αναφερόμενος στις σχέσεις κράτους – εκκλησιάς είπε ότι «είναι δύσκολο θέμα, έπρεπε να μπει τέλος στην αδράνεια, κάτι ξεκινάει. Κράτος και Εκκλησία θα έπρεπε να έχουν μία άλλη σχέση. Δεν είναι μεγάλο βήμα αυτό που έγινε, αλλά είναι ένα βήμα».

Ακούστε όσα είπε στον Focus:

Δείτε ακόμη:

Θανάσης-Παπαχριστόπουλος-2.jpg

Ο Παπαχριστόπουλος στέλνει… μηνύματα: Μεγάλη μου χαρά να με εντάξει ο πρωθυπουργός στον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις