Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Ξεμάλλιασμα” στη Βουλή: Βούλτεψη, Παπακώστα, Βάκη και… η μπουγάδα (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ξεμάλλιασμα” στη Βουλή: Βούλτεψη, Παπακώστα, Βάκη και… η μπουγάδα (vid)

Το έλα να δεις έγινε στη Βουλή, όταν η Σοφία Βούλτεψη αποκάλεσε την Κατερίνα Παπακώστα «δηλωσία» Οι δύο γυναίκες τσακώθηκαν άγρια, ενώ στον καβγά μπήκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. Αρχικά η βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να αναφέρει το όνομα της κ. Παπακώστα, είπε: «Δηλωσίες είναι, όπως έκαναν δηλώσεις κάποιοι άλλοι σε […]

Σοφία-Βούλτεψη.jpg

Το έλα να δεις έγινε στη Βουλή, όταν η Σοφία Βούλτεψη αποκάλεσε την Κατερίνα Παπακώστα «δηλωσία»

Οι δύο γυναίκες τσακώθηκαν άγρια, ενώ στον καβγά μπήκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Αρχικά η βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να αναφέρει το όνομα της κ. Παπακώστα, είπε: «Δηλωσίες είναι, όπως έκαναν δηλώσεις κάποιοι άλλοι σε άλλες εποχές. Σε παρακαλώ πάρα πολύ, άντε τώρα μην αρχίσουμε. Κάνατε δήλωση ότι θα ψηφίζετε εδώ ό,τι σας φέρνει ο Τσίπρας».

Η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε την επίθεση Βούλτεψη ως αντιπαράθεση «τσακώνομαι για την μπουγάδα».

«Προφανώς κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν κατανοήσει σε ποιο περιβάλλον ζούμε. Η τοποθέτηση της κυρίας Βούλτεψη ήταν άσχετη με το αντικείμενο το οποίο κουβεντιάζουμε. Εγώ δεν μιλώ στη Βουλή με τρόπο που συνάδει με τη λογική “τσακώνομαι για την μπουγάδα”, μιλώ θεσμικά. Όσοι θέλουν να το κάνουν θα το κάνουν έξω από την αίθουσα και όχι παρουσία μου», είπε κυρία Παπακώστα.

«Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται, δεν νομιμοποιείται να στρέφεται εναντίον των εκπροσώπων του λαού. Η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει “δηλωσίες” βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, αν και ο πατέρας της πολέμησε απέναντι σε εκείνους που επέβαλαν δηλώσεις μετανοίας. Να σταματήσει η σπέκουλα και η στοχοποίηση. Πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός του βουλευτή από κακοήθειες, από δημαγωγίες και από βουλευτές που δεν κατανοούν τη θέση τους μέσα στη Βουλή».

Η Σοφία Βούλτεψη απάντησε στους ίδιους υψηλούς τόνους, μην αναφέροντας το όνομα της κυρίας Παπακώστα:

«Αυτός που κάνει δήλωση είναι δηλωσίας, δεν αναφέρθηκε το όνομα της κυρίας από δω. Αυτή έκανε δήλωση, εμείς όχι. Εγώ θα μιλάω για ό,τι θέλω και δεν θα σας δίνω λογαριασμό, το καταλάβατε; Λογαριασμό δίνω στον ελληνικό λαό, όχι σε σας. Τρομάζετε μόλις σας λέμε ότι θα λογοδοτήσετε. Θα λογοδοτήσετε και για τη Μακεδονία και για τη Θράκη».

Στον καβγά των δύο γυναικών παρενέβη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Ακούμε για δηλωσίες, για ρετάλια, για κουρελούδες. Όλη αυτή η φρασεολογία το μόνο που καταφέρνει είναι να δηλητηριάζει και να γεμίζει με τοξικότητα τον χώρο της Βουλής. Η Βουλή απαρτίζεται από βουλευτές που ψηφίζουν κατά συνείδηση», είπε.

Η κυρία Βούλτεψη απάντησε και στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας σφοδρά πυρά:

«Μας λέγατε το 2014 μνημονιακούς εγκληματίες και ότι έχουμε χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Δεν θα μου κάνετε εμένα μαθήματα κοινοβουλευτισμού. Είστε οι τελευταίοι, οι πιο ανίκανοι και οι πιο άχρηστοι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις