Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Μικροί σκελετοί καλυμμένοι με δέρμα”, στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας
ΚΟΣΜΟΣ

“Μικροί σκελετοί καλυμμένοι με δέρμα”, στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας

Την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο διεξάγει τις πιο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία της Βενεζουέλας και μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια , χιλιάδες παιδιά αργοσβήνουν Συγκλονιστικές εικόνες που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο δείχνουν αποστεωμένα παιδιά να νοσηλεύονται στα χτυπημένα από την κρίση νοσοκομεία. Στην πλειοψηφία τους έχουν μεταφερθεί εκεί από τους απεγνωσμένους γονείς τους, με την ελπίδα […]

παιδιά στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας

Την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο διεξάγει τις πιο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία της Βενεζουέλας και μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια , χιλιάδες παιδιά αργοσβήνουν

Συγκλονιστικές εικόνες που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο δείχνουν αποστεωμένα παιδιά να νοσηλεύονται στα χτυπημένα από την κρίση νοσοκομεία.

Στην πλειοψηφία τους έχουν μεταφερθεί εκεί από τους απεγνωσμένους γονείς τους, με την ελπίδα ότι θα μπορεί να τους δοθεί λίγο φαγητό.

Οκτώ στα δέκα παιδιά κινδυνεύουν από υποσιτισμό λόγω του υπερπληθυσμού στην χώρα. Ένα κουτί βρεφικό γάλα σε σκόνη πωλείται έναντι 70.000 μπολιβάρ.

Πρόκειται για ποσό τετραπλάσιο του κατώτατου μηνιαίου μισθού στη χώρα του Μαδούρο, το οποίο ισοδυναμεί περίπου με 1/3 του ευρώ.

venezuela-children-1

Παρότι η Βενεζουέλα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, τα πράγματα είναι σε άθλια κατάσταση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, έχει κερδίσει υποστήριξη από 50 χώρες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, που έχουν δεσμευτεί ότι θα του χορηγήσουν ενίσχυση 20 εκατ. δολαρίων.

Έχουν ήδη στείλει ανθρωπιστική βοήθεια με τρόφιμα και φάρμακα στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία.

Στο μεταξύ, ο Μαδούρο αρνείται κάθε είδους βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα αρνούμενος ότι υπάρχει κρίση στη Βενεζουέλα.

Όπως λέει, τα τρόφιμα και τα φάρμακα στην Κουκουτά εντάσσονται στο σχέδιο των ΗΠΑ να ρίξουν την κυβέρνησή του, ενορχηστρώνοντας πραξικόπημα.

Στην παιδιατρική κλινική Λος Σαμάνες, περίπου 100 χλμ μακριά από το Καράκας, η Γεμιλέι Ολιβάρ κρατά στα χέρια της το μόλις δύο μηνών κοριτσάκι της.

Κανονικά, η μικρή Ροσμιλάι θα έπρεπε να ζυγίζει περίπου πέντε κιλά, ωστόσο το βάρος της δεν ξεπερνά τα δυόμισι.

venezuela-children-2

Το μωράκι ζυγίζει 200 γραμμάρια λιγότερο απ ό,τι ζύγιζε όταν γεννήθηκε. Το βρέφος είναι τόσο αποστεωμένο, που είναι δύσκολο ακόμη και να του χορηγηθεί θρεπτικός ορός ενδοφλεβίως.

«Δεν μπορούσαν να βρουν φλέβα» εξηγεί η μητέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περπάτησε 20 χλμ από το χωριό της για να φέρει το μωρό στο νοσοκομείο, αφήνοντας πέντε πεινασμένα παιδιά στο σπίτι.

Ο Δρ. Ελντέρ, παιδίατρος δηλώνει ότι, στα 32 χρόνια της εμπειρίας του, δεν είχε δει ποτέ άλλοτε παιδιά να φτάνουν στο νοσοκομείο σε τόσο άθλια κατάσταση.

«Μοιάζουν με μικρούς σκελετούς καλυμμένους με δέρμα. Το θέαμα είναι σοκαριστικό».

O Σάμιουελ, που σήμερα είναι 15 μηνών, ζυγίζει το ίδιο με ένα νεογέννητο.

Η μητέρα του Γκλέινι Χερνάντεζ κλαίει κοιτάζοντας το αποστεωμένο παιδί της ξαπλωμένο στο κρεβάτι του νοσοκομείο. Όταν εισήχθη στην κλινική βρισκόταν στο χείλος του θανάτου.

Η Ροσμιλάι και ο Σάμιουελ είναι δύο μόνο από τα εκατοντάδες παιδιά που φτάνουν κάθε μέρα στις κλινικές της χώρας σκελετωμένα και άρρωστα.

Κι όλα αυτά ενώ ο Μαδούρο μιλά για μια «κατασκευασμένη κρίση» από τις ξένες δυνάμεις.

venezuela-children-3 venezuela-children-4 Αποτέλεσμα εικόνας για kids venezuela
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις