Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία» – Άλλαξαν την πινακίδα στα σύνορα, αλλάζει όνομα και το κόμμα του Ζάεφ
ΚΟΣΜΟΣ

«Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία» – Άλλαξαν την πινακίδα στα σύνορα, αλλάζει όνομα και το κόμμα του Ζάεφ

Ξεκίνησε με κάθε γράμμα του νόμου η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Άλλαξε η πινακίδα στα σύνορα Στα πλαίσια της Συμφωνίας, σταδιακά θα αρχίσουν να αντικαθίστανται όλες οι πινακίδες στην γειτονική χώρα και το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας θα αντικατασταθεί με το Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Το μεσημέρι τοποθετήθηκε στον μεθοριακό σταθμό της Γευγελής στα σύνορα […]

Ζόραν-Ζάεφ

Ξεκίνησε με κάθε γράμμα του νόμου η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Άλλαξε η πινακίδα στα σύνορα

Στα πλαίσια της Συμφωνίας, σταδιακά θα αρχίσουν να αντικαθίστανται όλες οι πινακίδες στην γειτονική χώρα και το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας θα αντικατασταθεί με το Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το μεσημέρι τοποθετήθηκε στον μεθοριακό σταθμό της Γευγελής στα σύνορα με την Ελλάδα, η πρώτη πινακίδα με τη νέα ονομασία των Σκοπίων “Σεβέρνα Μακεντόνιγια” σε δύο γλώσσες, σλαβικά και αγγλικά.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση παρόμοιων πινακίδων και στις υπόλοιπες επίσημες εισόδους της χώρας, στα σύνορα με Σερβία, Κοσοβο, Αλβανία και Βουλγαρία.

Οι νέες πινακίδες προκαλούν ήδη αντιδράσεις σε ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της χώρας, που μέσω των social media έχουν προειδοποιήσει πως δεν θα έχουν… μέλλον, απειλώντας με καταστροφή τους.

Επίσης ανακοινώθηκε πως στους μεθοριακούς σταθμούς, θα διανέμονται αυτοκόλλητα με το πρόθεμα ΝΜΚ προκειμένου να επικολλούνται στις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, έως ότου εκδοθούν νέες.

rep2 rep1 rep3

Αλλάζει ονομασία και το κόμμα του Ζάεφ

Στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αλλαγή ονομασίας θα προχωρήσει και το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Το σημερινό Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της «Μακεδονίας» θα πρέπει να αντικατασταθεί σε «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της “Βόρειας Μακεδονίας”» , ενώ εξετάζονται και άλλα σενάρια όπως: “Σοσιαλδημοκράτες της Βόρειας Μακεδονίας” ή σκέτο “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νεζαβίσεν, η αλλαγή του ονόματος του κόμματος θα οριστικοποιηθεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τον Απρίλιο.

Ωστόσο μέλη του κόμματος, δεν αποκλείουν τη λήψη απόφασης κατά το προσεχές Συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών που έχει ανακοινωθεί για τις 3/3/2019.

Στο Συνέδριο θα επιλεγεί και ο υποψήφιος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις Προεδρικές Εκλογές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις