Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βραζιλία: Εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 17 ημέρες για τον πρόεδρο Μπολσονάρου
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 17 ημέρες για τον πρόεδρο Μπολσονάρου

Εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 17 ημέρες πήρε σήμερα ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, με την υγεία του να έχει πλέον αποκατασταθεί. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν επί 17 μέρες λόγω επιπλοκών που ακολούθησαν την χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί. Αιτία για τη νοσηλεία του ήταν […]

Βραζιλία: Εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 17 ημέρες για τον πρόεδρο Μπολσονάρου

Εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 17 ημέρες πήρε σήμερα ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, με την υγεία του να έχει πλέον αποκατασταθεί.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν επί 17 μέρες λόγω επιπλοκών που ακολούθησαν την χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί.

Αιτία για τη νοσηλεία του ήταν η επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης.

Η επίθεση

Η επίθεση είχε γίνει στη μέση του δρόμου, ενώ οι οπαδοί του τον κρατούσαν στα χέρια.

Τότε, ο Μπολσονάρου είχε κινδυνεύσει σοβαρά να χάσει τη ζωή του.

Ο δράστης, ο 40χρονος Αντέλιου Μπίσπου ντε Ολιβέιρα, είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τον τότε υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές “για προσωπικούς λόγους”,”επειδή τον είχε διατάξει ο Θεός”.

“Ευχαριστώ το Θεό που μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά”

Ο ακροδεξιός πρόεδρος υπεβλήθη σε επέμβαση στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο στις 28 Ιανουαρίου για να του αφαιρεθεί ο σάκος της κολοστομίας που έφερε μετά την επίθεση με μαχαίρι που υπέστη σε προεκλογική συγκέντρωση τον Σεπτέμβριο.

Ο 63χρονος Μπολσονάρου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο με ομαλοποιημένη αναπνευστική λειτουργία και αποκατεστημένη τη λειτουργία του εντέρου, σύμφωνα με την ιατρική έκθεση που δημοσίευσε η καθημερινή εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

«Πρέπει απλά να ευχαριστήσω τον Θεό και όλους που μπορώ επιτέλους να επιστρέψω στη δουλειά σε απόλυτη κανονικότητα», είπε με tweet του ο Μπολσονάρου.

Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές που υπέστη είχαν σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί δύο φορές η αποχώρησή του από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις